fredag 9 september 2011

Blommig höst


Nu har gästerna åkt och jag får lite tid att ägna åt trädgård och annat igen. Plus 10 grader i morse och ännu ingen frostrisk. Många växter ser ut att trivas i den här lite fuktigare höstluften och blommar på för fullt men blomsterbönorna verkar ha gjort sitt och åker ner i komposten idag. Jag tänkte också förbereda planteringen av ett nytt träd. Om någon har erfarenhet av Kinesträd, Koelreuteria paniculata, så är jag tacksam för kommentarer om det. Trevligt fredagsmys till er alla!

7 kommentarer:

 1. Kan tyvärr inte bistå dig när det gäller Kinesträdet, men däremot ge dig en komplimang för den näpna rosenknoppen med den underbara, rosa färgen! Me like! Även här är det en hel del växtlighet som kommit in i en andra andning tack vare lägre temperatur och rätt frikostigt med väta. Bl.a. har mina gula vaxbönor fått spatt och sprutar ur sig baljor som aldrig förr.

  SvaraRadera
 2. Vad heter skönheten på bilden i mitten, den rosa?

  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. SÅ snygga bilder - och jag undrar också vad det är för något, den där med bollarna!?
  Jag känner igen den men kan inte placera det just nu.
  Koelreuteria paniculata har jag personligen ingen erfarenhet av, även om jag gått och tittat snett på dom. *fniss*
  Visst är det dom fyrbenta familjemedlemmarna som bestämmer, eller rättare sagt man inrättar sitt liv efter dom.
  Våra vänner trodde tyckte att nu när vi var ensamma och pensionärer så kunde vi resa, gå på krogen & hälsa på hos andra med djur utan problem - men vi har inte längre någon lust med sånt. Vi har ju levt mer än vårt halva långa liv med hund, vi kan bara inte vara utan den glädjen! Sen får det bli lite "jobbigt", det gör inget.
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 4. "Goettemidda" Kerstin. Nyss hemkommen och på väg ut i det fina höstvädret. Riktigt ljust hemikring. Mittemot grannen hade helt otippat fält en hel del trän så nu blir vår sida emot norr betydligt ljusare.

  Trevlig helg på dig och en stor kram på dig också!

  SvaraRadera
 5. Så mycket vackert du har kvar i din trädgård. Min trädgårdsiver har avtagit betydligt, nu när bär och svamp kräver sitt.
  Måste nog gå en runda och ansa lite både här och där. På söndag, kanske...

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Javisst har vi haft en fin sensommar och höst som gynnat blomstren :)
  Jag hoppas frosten håller sig borta ettt ag till!
  Fina blommor du visar.
  Kram /bea

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Hittade du nu på kovägen till badet och sandstranden. Om inte så ska jag dit idag och visa mannen och har kameran med mig, så maila så ska jag "visa" vägen. Vi ska åt högersidan också för där växer massor med olika sorters mossa som en vän tagit åt mig förra året så jag hoppas jag finner på stället. håller på med den stora ogräsrensningen innan oktober kommer och allt ska klippas ner och kogödsel strös över. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera