torsdag 22 september 2011

Vårförberedelser


I går kom de flesta av mina inköpta vårlökar på plats. Vi grävde upp en rabatt som jag tröttnat på. Några gamla halvdöda rosor och grisskär mjölkklocka var inte mycket att spara på. Nu blir det förhoppningsvis fullt av krokus och diverse pingstliljor och när bladen vissnat ner får det bli gräsmatta under resten av sommaren. Alldeles bredvid kunde jag njuta av den lilla ömtåliga skäggbusken som först nu i september visar sina blå blommor och borta vid växthuset har den vita vialen överraskat med en blommande lian. I dag har vi regn men vad gör det! Jag ska stå på Röda korsets butik Kupan större delen av dagen.

3 kommentarer:

 1. Jag blir snudd på avundsjuk när jag ser hur idog du har varit. Här finns också ett land, ja, flere land, som behöver grävas upp och göras om, men i all synnerhet ett med dagliljor och mängder av gräs. Hoppas att vi hinner innan kylan kommer. Ser framemot att få se bilder från ditt nyplanterade land i vår.
  Ha en fin dag i Kupan!

  Karinkram

  SvaraRadera
 2. Vet inte hur det är med dig, men själv har jag en underlig tröskel just när det kommer till lökplantering. Inte drar jag mig i andra trädgårdssammanhang för att kräla omkring på knä, men när det gäller lökar ... Men sen känner jag mig desto duktigare när jag väl fått det gjort - för att inte tala om på våren, när man kan gotta sig åt blomningen!

  Skäggbuske har jag aldrig hört talas om. Sticker därför härifrån med en rivstart för att googla på densamma! ;o)

  SvaraRadera
 3. Så flink du er.
  Nå ga du meg inspirasjon til å plante løker.

  SvaraRadera