torsdag 15 september 2011

Skördefesten närmar sig


Veckorna går snabbt och Ölands Skördefest kommer allt närmare. Förberedelserna håller på för fullt och efterfrågan är stor på halmbalar och pumpor. Hela Öland öppnas upp igen och smyckas efter en dryg månads dvala och varje fastighetsägare har någon installation av pumpor, blommor och annat vid infarten. Besökarna väller över bron och under konstnatten mellan 30 sep och 1 okt kan det vara stillastående köer på de större vägarna. Alla vill uppleva de ljusspel och konstutställningar i levande ljus som finns överallt.I går kväll hade vi ett av alla möten med förberedelser och på lördag blir det arbetsdag i hamnen. Det är bara två veckor kvar!!

7 kommentarer:

 1. Vi har varit till Öland på skördefest och det var jättefint! Precis som du beskriver det så blev det väldigt stillastående ibland, i all synnerhet för oss så kom med buss och ringlade oss fram på smala snirkliga vägar. Ibland fick vi gå ut och med gemensamma krafter lyfta någon bil åt sidan:). Oerhört finstämt att fara på mörka vägar med lysande pumpor och mycket ljus...lycka till med förberedelserna.
  Här är också full fart för öppningen imorgon, regnet strilar ner och alla hoppas på solsken.
  Ha det bra!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. ...åh vad det låter trevligt! Fast sitta i köer har man ju lärt sig av med sen man flyttade från Stockholm!!

  SvaraRadera
 3. På grund av långt avstånd och lite intresse för bilköer, ser jag fram emot många bilder på din blogg i stället, för det låter väldigt trevligt det där med skördefest.

  SvaraRadera
 4. Så trevligt det låter med skördefest. Tycker din första bild är så fin med alla olika färger. Hösten är verkligen färgernas tid.
  Ha en fin kväll!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Låter som om det är något att längta till. Kan undras om det finns något liknande arrangemang i hembygden? Får nog hålla ögonen öppna...

  SvaraRadera
 6. Dette høres virkelig koselig ut. Skulle gjerne vært der og opplevd alt sammen. Lykke til.
  Fine bilder du har i dag!

  SvaraRadera
 7. Låter spännande! Ser fram emot många fina bilder! :-)

  SvaraRadera