tisdag 13 september 2011

Att bryta ett mönster


Maken är iväg på turné med kören och då blir mina morgonvanor helt omkastade. Jag som njuter av att svassa runt i morgonrocken, plocka lite här och där, skriva min blogg och läsa morgontidningen, måste nu kasta på mig kläderna och ta en lång morgonrunda med hunden. Visst! Det var en massa upplevelser. Gässen flög över huvudet på mig på väg söderut. Fåren stod samlade under eken och hoppades att de flesta ekollonen skulle blåsa ner på deras sida av fårnätet och ett nygrävt kaninhål utmed stora vägen, var spännande för hunden. Men efter drygt tjugo år med urtidiga morgnar på grund av långa resor till arbetet, är det nu verkligen en lyx med stilla morgonstunder utan jäkt där man kan göra allt i sin egen takt

8 kommentarer:

 1. Tack, nu blev jag påmind om fördelen med att inte längre vara med hund ;o) Vackra vår- och sommarmornar går väl an, men jag kan inte direkt säga att jag med någon större saknad ser tillbaka på årtionden med hundrastningar i snöglopp, ösregn och orkanvindar ... Eller väckningar i vargtimmen för att en glupsk retriever ätit något knasigt och måste släppas ut för att äta gräs/sköta magen/kräkas.

  Fast nog saknar jag det fyrfota sällskapet, det erkänner jag villigt. Men när det begav sig saknade jag minst lika mycket någon som någon gång kunde ha åtagit sig åtminstone någon av den ändlösa raden rundor. Speciellt de gånger jag själv var ur slag, med fyrtiogradig feber eller något annat lika kul.

  SvaraRadera
 2. Har just kommit in efter min andra morronprommis. Husse är nämligen i Visby och besiktigar vår pickup, så han gick upp redan halvsex. Han släppte bara ut Santos så han fick kissa av sig innan han åkte, sen var det min tur när vi gick upp vid halvåtta. Men...efter att ha sträckt mig i ena benet så har jag djävulusiskt ont, så jag får stappla fram lite försiktigt. Alltså blev det två korta rundor istället för en ordentlig, men det är underbart skönt att komma ut igen. Även om det skulle regna - som det faktiskt gjorde igår!

  SvaraRadera
 3. Ja men så skönt att kunna variera morgonen och upptäcka utelivet emellanåt.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. ...att du har helt rätt, Podengon har lite av Basenji i sig! Fast enligt dom som vet och kan - får man hoppas - så är dom mycket mjukare i sättet och så är dom lite mindre.

  SvaraRadera
 5. Rutiner ja, tänk till vilken hjälp de kan vara likaså motsatsen. Samtidigt nyttigt att byta sysslor med varandra emellanåt. Det får upp ögonen för det man har...

  Kram på dig Kerstin

  SvaraRadera
 6. Ja, precis som Ingela säger så är det på både gott och ont med rutiner. Det gäller ju verkligen vilken typ av rutiner som man sparar på...
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera
 7. Hejsan!

  Samma blomning hos mig och jag väntar på frosen först, för frysen är för liten för slånbärsplockning. God till bordsdricka och det är tur att en annan inte har hund, för jag blir lite hösttrött innan adventsinspirationen kommer. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 8. Det är nog tur att vi har hundar som tvingar oss ut i ur och skur. När vi provade att vara utan blev vi bara lata och tjocka.
  Om maken stiger upp först ligger hundarna kvar hos mig, men när jag stiger upp, först eller sist, då kommer dom med mig. Alltså blir det oftast jag som går ut med dom på morgonen, så vandrat omkring i morgonrock vet jag inte att jag någonsin har gjort.

  SvaraRadera