torsdag 8 september 2011

Spår från forna tider


Vår guidning av gäster fortsatte i går. Vi besökte Källa gamla ödekyrka med de vackra liggande gravhällarna. De ursprungliga delarna av kyrkan är från 1100-talet. Vidare till Böda kyrka också från samma århundrande med votivskepet ständigt seglande uppe under taket. En tacksägelsegåva som skulle skydda sjömännen ute på havet. Vi hann med en titt in i hembygdsföreningens lilla stuga där man fortfarande kan se spår efter Amanda, den sista hyresgästen där och till sist gjorde vi också en sväng till Ölands raukar i Byrum och Horns kungsgård med de vackra gamla magasinsbyggnaderna.

5 kommentarer:

 1. Det har varit en hektisk och rörig vecka, så jag har inte hunnit med att kommentera här hos dig på några dagar fast jag har läst dina inlägg. Blir mer och mer sugen på att försöka få till stånd ett besök på din långsmala ö! Inte för att jag vet hur det ska gå till, men jag får väl grunna på en lösning :o)

  Såg en textremsa i tv-rutan igår att ni visst haft (har?) storbrand inne i Borgholm och att allmänheten uppmanades att söka sig inomhus och stänga av ventilationen. Bor ni tillräckligt långt ifrån för att ha klarat er undan?

  SvaraRadera
 2. En herlig nostalgisk tur gjennom dine bilder!
  Klem fra meg som nå har avsluttet min sommer på Torpet!

  SvaraRadera
 3. Aj då. Visste inte att det fanns rauker på Öland också. Pinsamt.
  Ha en go helg
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vackra bilder som vanligt Kerstin. Alltid lika kul att titta in hos olika bloggvänner och öka på sin kunskap i alla olika områden. Väldigt mäktigt med byggnader, kyrkor och liknande från 1100-talet, ja det är helt fantastiskt.
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Dom byggde rejäla hus förr i tiden, men så står dom länge också.

  fågelrapport från Norrlångträsk: De fyra tranorna spankulerar fortfarande omkring, enstaka svalor far som luftens delfiner runt våra hus och sädesärlorna ser inte ut som om dom längtar söderut ännu när det finns så gott om flugor här.

  SvaraRadera