tisdag 6 september 2011

Sädesärlornas tid


Nu är det verkligen sädesärlornas tid här på Öland. De finns överallt och flockarna blir större och större. Vi får ideligen bromsa när vi är ute och kör för ärlorna vill ogärna flytta sig från den varma asfalten där de letar insekter. Utmed stränderna letar de småkryp i tångbältena och går jag ut i trädgården hörs deras varningsrop från taken där de finkammar alla skrymslen i jakten på mat. Om några veckor, lite beroende på vädret, drar de söderut och det blir tomt och tyst igen. Trist! I dag ska vi guida våra gäster runt på norra Öland och visa allt vackert vi har här. Det blir säkert lite smakprov i morgondagens blogg.

8 kommentarer:

 1. Vackra är dom Sädesärlorna och hösten är nu här när fåglarna flyttar och det blir så tyst.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Hej moster!
  Ja du kan hälsa B att de är vuxna och arbetar nuförtiden, men herregud var det så länge sedan ni träffade våra barn? :)
  Det är ju alltid så svårt med bordsplaceringar men det är så roligt att höra att du fortfarande är nöjd med den placeringen för 20 år sedan :)))
  Nu vill vi se det nya fina matsalsbordet på bild?
  Kramen hela dagen
  Åsa

  SvaraRadera
 3. Aha, är det hos dig våra sädesärlor är. Vi har saknat dem i en veckas tid...hälsa och önska lycka till på färden!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 4. Ja sädesärlor är det verkligen rikligt med häromkring, faktiskt de anda fåglarna förutom skator och kråkor. Och så havsörnen som seglar över oss förstås....

  SvaraRadera
 5. Det är inte bara sädesärlor som bäer sig klumpigt åt och går åt; Koltrastarna flyger alltid bara högst en meter och kommer ofta ut från nått buskage utmed vägarna, inte bra!
  Har ju varit lite upptagen sista tiden, men nu har jag läst på och skrattade gott åt din förra berättelse om kartongen. Men det är ju så, det som är skräp för en del att användbart för andra!

  SvaraRadera
 6. Vipstjerte er en smuk lille fugl.
  Vi har den i haven hele sommeren.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 7. Hej på dej du!

  Ni har säkert haft en skön utfärdsdag.

  Bra, då vet jag det är sädesärlorna jag ska hålla koll på. Lite gråmulet här, men ganska skönt ändå. Kommer precis från en hyfsat lång tur utmed havet.

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 8. Våra sädesärlor är fortfarande kvar, till och med någon enstaka svala svischar omkring. Trastarna har länge samlat ihop sig och snart är det bara stannfåglarna kvar. Häromdagen gick det fyra tranor på lägdan nedanför vårt hus. Svårt att säga om det är dom som hållit till här hela tiden, eller om det är fåglar norr ifrån som är på väg söderut och bara rastar här ett tag.

  SvaraRadera