söndag 18 september 2011

En vitamindos


Vi tröttnar aldrig på att ta en åktur utmed Kalmar sund. Den smala , krokiga vägen smyger utmed strandkanten, ibland hisnande nära den branta strandbrinken. Det ser alltid olika ut beroende på tid på dagen, molnen på himlen och vindarna. Ibland är det dramatiskt när vinden rycker i bilen och vågorna kastar sig mot stenhällarna och stänker nästan upp på vägen. Ibland är det en pastoral med stilla vågskvalp, fågelkvitter, mängder av blommor och rofullt betande kor. Vintertid kan det vara barmark eller slipad isgata långa sträckor och så plötsligt ligger snön meterhög så plogbilen har svårt att ta sig igenom. Nu, på hösten är oxlar, hagtorn, rönnar och benved översållade med röda bär och vi får nya tavlor att beundra i landskapet.

8 kommentarer:

 1. Ja, det är vackert ! Jag förstår om ni tar den vägen då och då.
  Ha det bra !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Visst är det kontrasterna som ger liv tänk om det vore stilla och behagligt hela tiden kan undras om man inte hade blivit trött på det då... kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Nej, naturen och dess förvandling mellan årstiderna tröttnar man aldrig på!
  Speciellt inte om man bor på ett så fint ställe som ni - och vi - gör. Men å andra sidan är det vackert överallt i Sverige, vi bor helt enkelt i ett fantastiskt - och icke överbefolkat - land!!

  SvaraRadera
 4. I mina ögon ser det väldigt exotiskt ut och jag kan tänka mig dramatiken när vind och vågor ligger på.

  SvaraRadera
 5. Måste vara väldigt speciellt att bo så nära havet! Önskar jag får tillfälle att besöka Öland nångång, det är helt säkert fantastiskt vackert där!
  Min Augusta Luise frös ner förra vintern så den fick börja om helt nerifrån, men den dog tack och lov inte. De två senaste vintrarna har varit tuffa för rosorna, hoppas den kommande vintern blir lite mildare!

  SvaraRadera
 6. Det skulle va väldigt konstigt att tröttna på detta vackra...Öland..jag blir galen..kommer flytta dit, sen sen.....vet mkt vackert, men Öland är helt förtjusande..blommorna vid vägrenen...är favoriter..vilda blommor..så vackra..kram Karina

  SvaraRadera
 7. Öland är väldigt vackert och också annorlunda på många sätt. Jättefin ö!

  Tycker Karin på en annan jättefin ö
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Så vackert.... ett speciellt landskap ni har där nere! Härligt med alla årstidsväxlingar!

  SvaraRadera