torsdag 23 juni 2011

Midsommarvädret

Jaha! Nu börjar det. Midsommarvädret alltså! 20 mm regn under natten och vindarna ven i husknuten när vi åt frukost. Och vi som ska klä hembygdsföreningens stång i kväll. Kom på att den ligger på några låga pallar så man får stå på knä i gräset för att komma åt. Vi får låna ut våra egna högre byggbockar så vi kan stå upp när vi jobbar. Nu ska jag ut i trädgården och göra tvärtom. Alltså hälla ut vatten från alla lådor, fat, och krukor istället för att fylla på. I dammen börjar fiskarna tycka att livet är spännande när de kan titta ut över kanterna och se nya vyer på grund av det höga vattenståndet. Tänk att det alltid ska handla om ytterligheter. Extrem torka eller snudd på översvämning.

14 kommentarer:

 1. Himla otur, men man vet aldrig, det är länge tills kväll. Här skiner solen just nu. Men i natt kom det regn. Lämpligen hängde jag ut tvätt på vindan på kvällen och gick trädgårdsrundan och vattnade när Mat klippte gräset. Fyllde på dammen gjorde vi också och natt har det kommit en del från ovan. Men vi har nog inte fått så mycket som ni ändå.

  Lagom är bäst säger vi men vi får nog kalibrera om oss och försöka njuta av det som är, eller var tror du? Kram Ingela som är glad för att vara en av dina favoriter för då är det ömsesidigt!

  SvaraRadera
 2. Det gick då jag inte hade kryssat i rutan med inloggad :-?

  SvaraRadera
 3. Varför kan det aldrig vara LAGOMT ??????
  Önskar er i alla fall en GLAD MIDSOMMAR.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Här har det också kommit - efterlängtat - regn inatt. Vet dock inte hur mycket eftersom gubben tömt mätaren utan att meddela mig hur mycket det var.
  Men nu skiner solen men det blåser väldigt så strax ska jag gå ut och "plocka pinn". Det är nått man får göra när man har stora björkar på tomten.
  Vi ska dock ta bort två stycken, den ena som växer på yttertomten kanske redan idag. Vi har nämligen en "gårdstomte" som ville ha lite björkris att dekorera med så han kanske kommer idag - om han mår bra. Annars blir det inte förrän nästa vecka.
  Den andra björken som står på innertomten och fäller mest, ska han också ta men då måste han klättra upp i den och ta ned gren för gren. Läskigt!
  TREVLIG MIDSOMMAR
  Susie

  SvaraRadera
 5. Ytterligheter, ja! Antingen det ena eller det andra, kan inte vara helt lätt att vara en växt...Igår kväll såg vi vår ena kotte dricka sig otörstig länge,länge. Den verkade snudd på uttorkad. Idag är allting vått och det regnar ymnigt, tunnorna rinner över och jag gör som du, går ut och tömmer fat och krukor.
  Sysslolös blir man aldrig:D
  En trevlig dag önskas!
  kram!

  SvaraRadera
 6. efter att ha skickat en fråga till Blogger och följt deras råd så kan jag kommentera igen!!
  Här regnar det på tvären, så mycket blåser det. Det enda positiva är att man inte behöver gräma sig över att inte kunna vara ute och gå.
  Hoppas att vädret bättrar sig, framförallt inför midsommardagen

  SvaraRadera
 7. Tackar, tackar, nu har vädret du beskriver hittat hit. Regnet formligen häller ner och i vindbyarna tar det i så att dynorna i hammocken flyger sin kos.

  Har just pussat, kramat och vinkat adjö åt Lilla A, som inatt reser iväg med sin pappas sambo för att spendera nio dagar i södra Estland. Liten klump i halsen (och i magen) har jag, för det är första gången min bebis ska vara såå långt borta från mig såå länge ...

  Hoppas nu innerligen att åtminstone regnet upphör till imorgon och att ni får en på alla vis gemytlig midsommar!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Ja, aldrig blir det lagom :)
  Hoppas ni får en trevlig kväll med förberedelserna i alla fall.
  Ha en fin Midsommar! /Bea

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Ha en trevlig midsommar!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 10. Ja, hvorfor kan det aldri bli sånn at det passer?
  Her hos oss er det bare regn og regn og kaldt.
  Vi venter fortsatt på sommeren og er like optimistiske hver morgen når vi ser ut av vinduet.

  Du har nydelige bilder som vanlig.
  Ha ei fin midtsommerhelg.

  SvaraRadera
 11. har ställt in nästan alla krukor under tak( Pust!) för att det skulle komma så mycket regn, men vi fick bara 16 mmm.visserligen kom nästan allt regn på en gång,men i vinden torkade det upp fort, och vi kunde inta middagen i kvällssolen på altanen.
  Bådar gott inför morgondagen.
  Glad Midsommar
  Elisabeth

  SvaraRadera
 12. Men i morgon ska du se att ni får skapligt väder och att regnet som passerar er i dag har letat sig upp till oss. Det har redan börjat mulan på. I vilket fall som önskar jag dig och de dina en trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 13. Ønsker deg og dine en herlig midtsommer med SOL OG VARME ! Klem!

  SvaraRadera