torsdag 2 juni 2011

Fågeldax igen

Det är torrt, torrt , torrt här på Öland nu och det gör förstås att fåglarna söker sig till min damm både för att dricka och bada. Svarthättan tog sig ett ordentligt bad igår och det var så skönt att han kom tillbaka igen efter en stund för ett nytt dopp. Nere vid vattnet har ejdrarna fått ut sina ungar och de flyter som små korkar på vattnet. Tyvärr brukar antalet ungar decimeras kraftigt och till slut brukar fem - sex honor hjälpas åt att passa några få ungar. Faror runt omkring och, vad man misstänker, dåligt näringsinnehåll i födan gör att ungarna inte når vuxen ålder.

3 kommentarer:

 1. En liten näpen fågel den där svarthättan. Visst är det mysigt med barnkammaren i naturen nu. Igår kunde jag njuta fölen påväg till yngsjö igen. Bestämt hade det blivit ett litet till nu och de är så näpna.

  Ha det gott denna Flygaredag! Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Det är mycket just nu:). Full fart för alla fågelföräldrar att tillgodose de små och deras energibehov. Vi har till all lycka haft några regniga stunder så det har lättat vad gäller det torra. Men det får gärna komma mera..
  Såg just vår ena Kotte komma gåendes i full fart, så vi vet att en av dem har överlevt den stränga vintern.

  Ha det gott!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. Takk for kommentar.
  "Vi skal ikkje sova bort sumarnatta" er et nydelig dikt med en stemningsfull melodi til. Akkurat passe for varme og lyse sommernetter her i nord. Bare så synd at vi nesten aldri opplever dem. Desto mere setter vi pris på dem når de virkelig er der.

  SvaraRadera