fredag 24 juni 2011

Midsommarafton

Ja så blev det då midsommarafton. Lite moln på himlen men solen kan anas i öster. Förberedelserna började redan i går kväll när vi klädde midsommarstången vid Gula stugan, hembygdsföreningens lilla hus. Nu ska vi hissa flaggan och stryka skjortan medan radion spelar Evert Taube. Sedan blir det sillunch hos goa grannar innan innan jag ska ut med kamera och reportageblock och bevaka i tur och ordning två middsommarfester.Nu håller vi tummarna för att det blir en riktigt fin helg för alla. Inga trafikolyckor, inga alkoholförgiftade ungdomar och inga skyfall över midsommardansen. Glad midsommar!!!

5 kommentarer:

 1. När jag ser dina bilder får jag för mig att vi till nästa år skall ha en egen liten Pettasmidsommarstång på gården....vi hinner aldrig upp till den allmänna.
  Ha en fin midsommar!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en fin midsommar//Britt

  SvaraRadera
 3. Är inne efter att klippt gräset - det regnade ju i går natt så det växer otroligt - och då vilar jag mig lite inför kvällens middag hos goda vänner här i Eksta.
  TREVLIG MIDSOMMARAFTON
  Susie

  SvaraRadera
 4. Hei Kerstin. Et av programmene du har sett på TV er tatt opp på en av gårdene på bildene (Den første). (Vårt hus er det siste hvite) Hvis du klikka på linken med bruprosjekt, så vil du se hva storsamfunnet planleger å gjøre med denne bygda.
  Så koselige bilder av arbeidet med midtsommerstangen.
  Den tradisjonen har vi ikke i Norge.

  God helg

  SvaraRadera
 5. Godmorgon Kerstin!

  Så är jag äntligen här, hade det lite snärjigt igår trots förberdelserna dagen innan... och trots att vi skippade stången detta året. Ser nu på dina bilder att det borde vi inte ha gjort... Jag tänker att ni har mycket trevlig i den där i er förening. Du det hade varit roligt att läsa om bladet där du publicerar dina reportage och kanske ett smakprov kanske nu från midsommar?
  Morgon kram från Ingela

  SvaraRadera