lördag 25 juni 2011

Dagen efter

Så var midsommaraftonens festligheter över och det känns lite överallt trots minimalt med starkdricka. Det började med sillunch för "de ensamma" vilket omfattade sex par utmed vår gata som av olika anledningar inte fick besök av barn och barnbarn. Ingen var ledsen för det, tvärtom, vi hade så trevligt. Sedan följde två midsommarfester på rad, så nu har vi fått vår årliga dos av sovande björnar och koackande grodor.  Först den stora vid Skäftekärr med över tusen besökare, speaker på tre språk, folkmusik och folkdansare, sedan den lite mindre vid hembygdsföreningens stuga.Så trevligt och lyckat alltihop och inte en droppe regn!!

5 kommentarer:

 1. Vi hade det också väldans trevligt med massor av god mat, fast vi var bara två "ensamma" par - och så Penny förstås. Hon är ju värre än småbarn!! Men inte en kvackande groda eller sovande björn på hela kvällen, men strålande sol och vindstilla så vädret kunde inte varit bättre.

  SvaraRadera
 2. Du har då sannerligen midsomrat med besked i och med att du kört festligheter i stereo! För mitt vidkommande blev det inte mycket mer än ad lib korvgrillning hos väninnan S och en stunds samvaro efter det. Resten av kvällen hade jag besök av en annan väninna. Vi nöjde oss med ett par glas rött och att sitta i all stillsamhet och ventilera både det ena och det andra. Inte ens en sillbit fick jag i mig denna midsommar, men väl ett par nypotatisar till korven :o)

  SvaraRadera
 3. För min del gick midsommarfirandet i trädgårdsgrävandets tecken. Missade "stångresningen" pga av det *ler* men dom gör det varje år kl 15 i vår by, så jag får göra ett nytt försök nästa år.

  En ordentlig regnskur kom det igår kväll, men den varade bara 10 min och sen sken solen.

  Nu tror jag att alla fågelägg är kläckta här i mina regioner, för det flyger omkring en massa väldigt små fåglar som inte riktigt har koll på vart dom ska *skrattar* Och det verkar som om det är jätte roligt att flyga.
  Vem behöver en TV när man har dom... ;o))

  SvaraRadera
 4. Oj vilket firande, men så kanske det blir när man bor på en "sommarö" med allt vad det innebär av sommargäster och turister.

  Här vräkte regnet ner på eftermiddagen så vi hoppade groda runt en bordsstång som ställdes på köksgolvet, för omröstning gav till resultat att vi inte skulle gå ner till Logen.

  SvaraRadera
 5. Det høres ut som om dere har hatt en flott sankthansfeiring.
  Godt sosialt miljø på Öland?

  jeg var på Öland for noen år siden. Bodde på Eksgården, og havna midt oppi en konsert med Lasse Trofast. Fin sommerkveld med stor stemning . Annerlesdes enn vi var vant til og morsomt.

  SvaraRadera