måndag 6 juni 2011

Mat
Det är inte bara jag som måste fixa mat varje dag. Ute i naturen är jakten på mat i full gång nu. Tornseglarna far runt som jaktplan i luften och tärnorna spanar över vattenytan. Måsarna rotar i dyn eller dyker i vattnet och småfåglarna letar insekter bland löv och grenar. Överallt hörs pipet från hungriga ungar som manar på föräldrarna. I dag slipper jag laga mat för vi tänkte äta på Skäftekärr i samband med nationaldagsfirandet. Ska bli så mysigt! Glad nationaldag på er!

5 kommentarer:

 1. Du är suverän på att ta fågelbilder!.
  Grattis Sverige önskar Karin på Åland!

  kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, dina fågelbilder går inte av för hackor!

  Ha nu så mysigt på Skäftekärr!!!

  Bra då behöver jag inte oroa mig imorgon! Vi hörs min vän!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Hei igjen!
  Nå er det en stund siden jeg har vært her, har hatt en bloggpause. Det er hyggelig å titte innom hos deg igjen, på flotte Öland.

  Du verden så flott den første fuglen du har tatt bilde av er, hva slags fugl er det?
  ,
  Ja fuglene har det skikkelig travelt nå, og mye dramatikk er det, her hjemme hos meg kom flaggspetten og innvaderte reiret til et blåmeis par, jeg var ute mange, mange ganger for å jage den vekk, men dessverrre nå er stille i kassa og hullet i kasse har flaggspetten hakket mye større, så vi får sette opp en ny.

  Og på hytta rakk granmeisen å komme før den svart hvite fluesnapperen, og den lurer nå på om granmeisungene snart er ferdig til å dra. Slik at den kan flytte inn og lokke til seg ei frue.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas att du har haft en riktigt trevlig Nationaldag och blivit serverad god mat.
  Fåglarna verkar ju hitta det dom behöver, i alla fall om man ska tro på dina fina bilder.

  SvaraRadera
 5. Jag är på gång att skaffa en systemkamera i stället för den kompaktkamera jag nu har. Läser olika broschyrer och tidningar men skulle vilja ha lite mera personliga åsikter. Vilken kamera har du och är du i så fall nöjd med den? Prisklass under 8000.

  SvaraRadera