söndag 26 juni 2011

Mellan regnskurarna

Vi tog en lång skogspromenad i går kväll och pratade om vilken tur vi hade med vädret på midsommarafton. Hela midsommardagen var det tätt mellan skurarna och en kylig vind låg på hela dagen. I skogen upptäckte jag att det redan fanns mogna blåbär i soliga lägen. I det lilla kärret speglade sig grantopparna i det svarta vattnet och blommande gräs visade sin vackraste sida när kvällssolens strålar träffade de dallrande vipporna.

7 kommentarer:

 1. Fine bilder.
  Du har blikk for detaljene i naturen.

  SvaraRadera
 2. Godmorgon Kerstin

  Blåbär låter gott och bra för ögonen... men de förlorade lite på debatten om inälvsmaskar.

  Ha det gott nu ska vi och simma

  SvaraRadera
 3. Min första reaktion när jag såg blåbären var:
  -VA???!! Har dom blåbär redan...??!
  *skrattar*
  Men ni har ju varit tidiga med allt.

  Delade ju en orkidee för nån månad sen, som du berättade att din väninna hade gjort. Det blev 3 delar av den, och nu blommar 2 av dom, men med mindre blommor än vanligt och den tredje skjuter ett nytt skott. Hoppas att jag kan hålla dom vid liv. *ler*

  SvaraRadera
 4. Men gode gud, har ni faktiskt mogna blåbär redan? Till MIDSOMMAR?! *ruskar på huvudet av förundran* Man skulle ju kunna tro att jag bor på Nordpolen, så mycket senare som allt är här på Åland. Röda jordgubbar t.ex. får jag vänta ett bra tag på ännu.

  Skön söndag hela dagen ska du ha, det har jag bestämt!

  SvaraRadera
 5. Oj, mogna blåbär redan, måste väl vara tidigt även med Öländska mått mätt. Stora blåklockor är så vackra, har faktiskt en hel del såna på tomten, härligt. Bröllop igår, resnskurrarna kom precis lägligt mellan inne-och utevistelsen.
  christina

  SvaraRadera
 6. Så härligt, midsommarblåbär! Man brukar tala om midsommarjordgubbar och det har vi men blåbären kommer som vanligt ungefär två veckor senare än på Öland.
  Ha en god fortsättning!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 7. blåbären börjar mogna här också. Det är ovanligt tidigt. Ha en bra sommar. :)

  SvaraRadera