söndag 5 juni 2011

En tidig morgon på ÖlandVi gick upp tidigt i dag och begav oss ut i fågelsången. Signifikant för Öland just nu är blommande oxel vid stenmurar. Rosenfink, härmsångare och näktergalar sjunger överallt och vi hörde en sommargylling vid norra udden. Nu är vi hemma igen och tar det lugnt i sommarvärmen. Kanske blir det en kvällstur också så småningom. Det är ju bara några veckor kvar av det mest intensiva sjungandet. Bäst att passa på!

4 kommentarer:

 1. En ljuvlig bild på oxeln vid stenmuren! Idag ska jag unna mig en ta-det-lugnt-dag, packa kaffe och mackor i ryggsäcken och gå en riktigt lång och skön promenad längs en motionsbana genom skogen. Halvvägs, högst upp på den bergiga delen av sträckan, ska jag slå mig ner och sitta och bara njuuta av att sommaren är här :o)

  SvaraRadera
 2. Snart tystnar fåglarna.....lite vemodigt faktiskt. Det känns så glatt och höra dem kvittra på morgnarna.
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Rosenfinken har äntligen hittat hit och hans röst ljuder över alla de andra fåglarnas.

  SvaraRadera
 4. Grattis på Födelsedagen!!!!!!!!!!! Väldigt fina bilder du hafver visat...ser gött ut på Öland..Snart ska jag dit!!!!Hälluddends studiegård ska jag bevista och gå målarkurs..det ska bli skoj!!!..Hoppas du får denna kommentar...blogger krånglar tittsmtätt..samma för mig och andra..Önskar dig en fin Lördag.Kram Karina

  SvaraRadera