torsdag 31 juli 2014

Regn och åska


Det var grått, vått och blixtarna ljungade. När elen försvann bestämde vi oss för att åka en sväng och titta på ovädret. Vi var ganska ensamma på vägen men i uthyrningshusen i byarna satt semesterfirarna tätt ihop under uteplatsernas tak och stirrade dystert. På klädstrecken hängde badkläder och handdukar på tork, våtare än någonsin.


Vid Ölands norra udde var det ett vackert sken över Grankullaviken och på den stora parkeringen stod det endast två tyskregistrerade bilar. Några familjer gick iväg ut mot fyren utrustade med gummistövlar och paraplyer.


I morse visade regnmätaren på 27 mm och nu skiner solen igen. Lilla vovven sov gott under nattens kraftiga åskväder tack vare ett överblivet "nyårspiller"som vi stoppade i henne i går kväll, efter att ha hört varningen om att ett nytt åskväder var på väg till natten.6 kommentarer:

 1. Wir hatten hier schwere Unwetter.
  Dieses Jahr ist das Wetter extrem.
  Klimawandel?
  Bald ist die Zeit der Sommergäste vorbei :-)

  Vi hade dåligt väder här.
  I år är vädret extremt.
  Klimatförändringar?
  Snart tiden för sommar gäster är avslutad :-)

  Kram Marlise

  SvaraRadera
 2. I morse berättade de på vädret, hur ni hade haft det med åskan. Öland hade haft massor med nedslag
  ute i havet.? Ja det är ju ingen som kommer undan
  så är det bara. Just nu 23 grader bara, lagom för mig
  kram Hajan

  SvaraRadera
 3. Ja, det är inte kul för dom stackars åskrädda hundarna nu! När vi bodde i Stockholm fick vi går ner i undervåningen för att vår dåvarande tax Brasse var rädd, både för nyårssmällarna och åskan. Fast han kände på lukten vad som var på gång, det luktar ju lite "ozon" så det hjälpte inte så mycket.
  Men idag är det skönt efter blåsvädret och regnet inatt. Det kom bara 2,5 mm - men det kom ner MASSOR av barr från tallarna och la sig på poolöverdraget. Så det har jag fått tagit bort nu på morgonen innan man kan dra bort det och bada.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Verkligen välbehövligt regn! Har om det några ynka droppar igår, men idag skiner solen från den molnfria himlen igen. Så det blir att gå ut och vattna i kväll igen.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 5. Jag såg åskvädret i väster, så det var nog det som ni fick i natt. Här kom det aldrig in, men vi fick nästan 10 mm regn i alla fall.
  Ha det gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Det är både läskigt och facinerande med åskväder. Om du frågar mig :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera