lördag 19 juli 2014

Framme vid resmålet


Vad händer därnere då? Jo, det var Trollskogens dag! För tionde året i rad och alltid med besökssiffror långt över tusen.


I skuggan under den stora tallen hade jag mitt bord, där de allra minst kunde lyssna på fågelkvitter medan de lite större fick veckla ut ett nystan för att se hur enorm vingbredd havsörnen har eller mäta med måttband och konstatera att den lilla kungsfågeln är kortare än rödspovens näbb.


Vid ett annat bord kunde man snickra fågelholkar och här är själva trollmor med och tittar på. De som vågade kunde också följa med henne på en naturpromenad.


Möjligheten att få tova egna trollsländor av ull lockade många barn!


Här står Björn och visar hur man växtfärgar. Rena trolleriet när garnet byter färg så fort han doppar det i sina grytor.


Visst blir man lite sugen på att sticka eller virka. (Skärp dig nu Kerstin! Ta reda på alla dina påbörjade arbeten i alla kassar i klädkammaren först!)

3 kommentarer:

 1. Ich habe gelesen,
  das diese schöne, liebevolle Naturum in Trollskogen
  abgerissen wird
  und es soll ein großes Naturum neu gebaut werden?

  Jag läste,
  att denna vackra, kärleksfulla naturum i Trollskogen
  kommer att rivas
  och det är en stor naturum byggas om?

  SvaraRadera
 2. Mirren har varit i Trollskogen under veckan med först lillebror och sedan storebror. Lillebror ägnade den mesta tiden åt att håva vid sjön medan storebror var oerhört intresserad av det som fanns att se i bodarna och av tipsfrågorna. Han hade nog tyckt att det hade varit roligt att hälsa på vid ditt bord!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 3. Tänk att Ni har en Trollskog så trevligt
  för den lilla befolkningen av de små. Jättekul
  tycker jag. Och alla besöksare tyckte nog det var trevligt.

  SvaraRadera