tisdag 26 april 2011

Lärkor, tulpaner och soppa med kirskål


Det vackra vädret fortsätter även om det kan komma några droppar regn framåt kvällen. Det gör ingenting för det är dammtorrt i rabatterna nu. Lärkorna spelar högt i skyn men jag lyckades fånga en på bild. De vilda tulpanerna, gula och gracila, blommar för fullt just nu. Jag är så glad att jag har några av dem i min trädgård och det finns fler på en äng alldeles i närheten. Jag berättade att vi skulle äta lunch i Skäftekärr i söndags. Lunchen inleddes med en stor kopp soppa och vi försökte identifiera ingredienserna. Purjolök och persilja kom vi fram till men vad var det mer? Inte nässlor, de har en speciell smak. Det visade sig vara kirskål och det kan rekommenderas. Kirskål, späd purjo- eller salladslök, persilja och buljong, kryddor efter smak och eventuell avrundning med lite creme fraische. Supergott! I dag kommer syster och svåger och stannar några dagar. Dags alltså att packa ryggsäcken med kaffetermos och bullpåsar för många trevliga utflykter i naturen.

6 kommentarer:

 1. Mmmm, soppan låter att vara jättegod gillar man spenatsoppa så gillar man nog även denna.
  Här kommer det några droppar regn just nu men det blir nog inte långvarigt för solen vill igenom .
  Ha en trevlig dag
  Eva

  SvaraRadera
 2. Halloj!

  En lärka har jag nog aldrig stt i natura... tror jag.

  Helgul variant av vildtulpaner... så vackra även de, vi har den varianten som är gula och vita.

  Tack för receptet på Kirskål... vi har mängder och man kan ju lika gärna käka upp dem om de är goda... Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får några härliga dagar tillsammans.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Dammtorrt är bara förnamnet :o/ Jag krafsade lite i grönsakslandet idag och det var inte roligt. Himlen är envist klarblå och solen gassar; fortsätter det så här blir det katastrof.

  Vad trevligt att du får syrran på besök! Då får man väl av den anledningen hoppas att det fina vädret fortsätter? Själv har jag min gamla moster och hennes dotter i antågande den 3 maj. Moster blir 79 i år, så jag är glad för varje vår de orkar med sin traditionsenliga resa till Åland. Man vet aldrig vilken som blir den sista.

  Ö-kram!

  SvaraRadera
 5. Oj, så mycken vårstämning Dina vackra bilder på blommor och fåglar skänker.
  Här blommar allt på en gång som vanligt. Ingen ordning alls!
  Kramar till Er alla från Anne-Marie

  SvaraRadera