tisdag 12 april 2011

Bisyssla
Mycket hände i trädgården i går. Jag klippte bort torra grenar och av snön avbrutna kvistar när jag upptäckte att de första tulpanerna hade slagit ut. Och i en av tulpanerna surrade ett litet flitigt bi. Hela kroppen var täckt av frömjöl när han kom upp ur tulpanernas inre. Hoppas att han tyckte att min trädgård var ett givande ställe så han tar med sig flera kompisar från kupan nästa gång. Bin är bra! När jag gick där och klippte hörde jag plötsligt ett nytt ljud i fågelsången. En basröst faktiskt! Någonstans under stenarna i vattenfallet satt en groda och klämde i för kung och fosterland. Han var väl gömd men jag får smyga lite med kameran där i dag så får jag se om han fastnar på bild. Efter den härliga smörgåstårtan i söndags var vi ganska mätta, men i går ringde en grannfru och bjöd på eftermiddagskaffe. "Väldigt enkelt" sa hon. Bra det, sa jag. Det visade sig ändå att hon inte menade samma sak som jag med "enkelt". Nu ligger boken med GI-recept på köksbordet och dagens inköpslista ska utformas efter den.

5 kommentarer:

 1. En jättesöt tulpan är det dessutom! Jag väntar med stigande spänning på hur det ska gå för de nya sorter jag grävde ner i höstas. Dessvärre har jag redan glömt vilka färger de har :o/

  Med lite tur blir jag av med allt mitt lärkris idag, eftersom min containerdykande kompis förvarnat om våreldning under morgondagen och i så fall lovat komma med släpvagn och ta med sig mitt bråte.

  Ha en fin dag! Här är det dimmigt och lite rått, men det kanske tar sig framåt eftermiddagen :o)

  SvaraRadera
 2. Lycka är ett litet bi! Och biet kommer med många vänner snart, helt säkert, först skall dansen göras på flustret som visar riktningen för dina tulpaner.
  En fin dag önskar jag dig!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. tulpaner i trädgården hade jag också igår, men det var den vackra buketten jag fick av Ingela&Conny som var ute för - fotografering förstås ;-). Så fort jag ställt ut vasen kom det en jättehumla och kollad in tulpanerna.
  Roligt att en groda dykt upp vid dammen och utökat djurbeståndet!

  SvaraRadera
 4. Hallå där på denna vackra ö! De har en hel del att fresta med. Inte nog med att nu blommar löken ;-) Smörgåstårta att smörja kråset med. Inte heller alla som har en komplett kör, med fågelsång och surr... basarna brukar vara eftertraktade så det gäller att du håller honom i ett hårt grepp. Ha det nu gott Kerstin

  SvaraRadera
 5. Jag har ett lite komplicerat förhållande till bin. Var biodlare ett antal år innan jag blev allergisk mot bistick och fick sälja mina två fina samhällen. Så jag gillar de små arbetarna skarpt men måste hålla mig från dom en bit.

  SvaraRadera