lördag 16 april 2011

Tuppar i min trädgård
I dag känner jag mig berörd av Rumas kommentar på gårdagens inlägg. Det är så lite vi kan göra för det hårt drabbade Japan. Gå gärna in och njut av hennes bilder på underbara blommande körsbärsträd, en sådan motvikt mot katastrofen. Men det var mina tuppar det skulle handla om idag. Nej , inte han som mest står vid vedkapen för att få ihop kommande vinters förråd av ved utan de andra två. Den ena har fått tag på en liten höna som kärleksfullt följer honom i hasorna medan den andra fortfarande känner sig lite ensam. Vi får se vad som händer till påsk, om det dyker upp något lämpligt sällskap även till honom. Trevlig vårhelg till er alla!

6 kommentarer:

 1. Godmorgon Kerstin, då skulle man gott kunna säga att Cissi fick upp dig "med tuppen" idag. Visst är det lätt att ha överseende med en sådan ömhetsbetygelse!?!

  Du vet jag brukar ju komma upp tidigt på morgnarna, men Charlie brukar sitta i min säng då jag har stigit upp och stirra stint på Mats tills han långt om länge slåtr upp ögonen. Det ser så kul ut men smått obehagligt säger Mats då han vaknar upp och inte riktigt vet vad han heter.

  Den ena fina tuppen förstår finns det inte anledning att tro att han spatserar iväg från era ägor. Men hur är det med fasanerna håller de sig hos er eller de passerar bara? Vackra är de i vart fall...

  Nu ska jag kolla på Rumas inlägg

  Kram på dig Kerstin ha en go dag!

  SvaraRadera
 2. Men så häftigt! Har ni faktiskt fasaner på gården? Coolt! :oD

  SvaraRadera
 3. Skulle gärna ha fasaner även här! Men troligtvis så har vi alltför hårt rovdjurstryck och så tar man bort skog så det sjunger om det. Vi hade ett besök för några år sedan men ....
  Fint att få se på dina tuppar istället. Även den som är av stål...har du gjort den själv? Härlig!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar både dina bilder och din kommentar hos mig idag ! :D

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 5. Ovanligt tjusiga påsktuppar ni har! Skulle gärna ha en sån men misstänker att lagotto-Cilla skulle bli alltför närgången för att den skulle vilja stanna på vår gård.

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig trädgårdstupp som bara står där helt tyst :-) riktiga tuppar, visst är de vackra men ack så morgonpigga och ljudliga. Fasanerna häomkring ses spatsera runt på liknande sätt, dock inte så mycket på så nära håll som ni får njuta av dem i.

  SvaraRadera