fredag 15 april 2011

Trädgårdsbestyr
En tjuga räckte inte, en hundralapp räckte inte heller, inte ens en tusenlapp var tillräckligt när jag shoppade loss på plantskolan. Ja, makens sättpotatis är inte billig! Två klängrosor, en häggmispel, ett Bornholmsfikon plus en alpclematis och lite spaljebitar och några småplantor blev det. Jag får göra en närmare presentation av nyförvärven varefter de (förhoppningsvis) tar fart i trädgården. Neråt Färjestaden har våren kommit ett steg längre än här uppe i norr och dungarna lyser av blommande vitsippor och scillor på rymmen från trädgårdar. Jag tog en promenad genom hagarna när vi kom hem och med risk för att ramla ner i ett sumpigt dike, lyckades jag få tag i några vitsippor. Nu ska jag förbereda lite inför kära husbilsgäster som anländer i helgen.

9 kommentarer:

 1. Hej !
  Då ska väl jag också satsa lite pengar på att pryda trädgården :)

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 2. Vi har ännu snö,men vid husknuten blommar krokus.
  Ha en bra dag!
  Kram! Märta

  Jag var till Skogås med min syster!!

  SvaraRadera
 3. Ja du, pengarna verkar aldrig förslå när man ska köpa "lite växter". Kan förmodligen bero på att dom ALLTID blir fler än man tänkt sig från början!
  TREVLIG HELG - med gästerna!!
  Susie

  SvaraRadera
 4. känner till "problemet", när man ser allt de har är det mycket lätt att falla för det man inte alls tänkt på. Men, det är väl en av de saker man skall unna sig.

  SvaraRadera
 5. Finns det något rarare än ett litet glas med vårens första blomster..? Man gläds så oerhört när den långa vintern äntligen är över och Moder Jord åter drar på sig sommarkläderna. Det är nog fördelen med att bo där vi bor, med våra fyra årstider. :o)

  Önskar dig och den andra halvan en riktigt gemytlig vårhelg i goda vänners sällskap!

  SvaraRadera
 6. Nämen hallå där vilka dyra sättor... fast det är klart det blir ju godare på bordet än dina vackra plantor som säkert kommer att växa till sig och föda er med ögonfröjd. Men man kan ju ställa en vas med urbota gulliga vårblomster på bordet. Man äter ju lika mycket med ögat ;-)
  Skämt åsido; Fina växter du valde... men du glömde ju clematis vitalba eller skogsklematisen. Min absoluta favorit (växtkraft, sen blomningstid, väldoft, vackra blomklasar).

  Lycka till med planteringen Kram Ingela

  SvaraRadera
 7. Ljuvliga blommor!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. Den allra första buketten är den bästa på året!
  Ja, snart blir det dags att planera in lite nytt i rabatterna och det kostar lite, alltid mer än man tänkt sig innan ;)
  Ha en fin helg! /Bea

  SvaraRadera
 9. Thank you World-wide LOVE.
  and, your encouragement.

  Switch from atomic/notclear energy to Nature energy.
  We will walk the way in the near future.

  From Japan, ruma

  SvaraRadera