lördag 9 april 2011

Trollskogen igen

När det blåser som det gör just nu, får man välja skogen som utflyktsmål. Naturreservatet Trollskogen tröttnar vi aldrig på. Gamla knotiga träd, murgrönelianer, rester av urgamla försvarsmurar uppbyggda av sten och hövdingagravar, sista resterna av gamla ekar så tjocka att man måste vara många i ring för att kunna omfamna dem. Allt detta kan man hitta i Trollskogen. Och så ett och annat troll förstås! Vid det här besöket prasslade det djupt inne bland snåren av en blyg liten rödhake. Ibland sjöng han en liten vilsen strof, men hade inte riktigt övat upp rösten ännu. Några mera framåt släktingar undersökte borden vid Naturum. Inga rester efter matsäckar ännu! Trevlig lördag till er alla!

5 kommentarer:

 1. Trollskogen har jag varit i! När jag barn så campade vi på Öland. Det måste varit nån av de första somrarna det gick att åka bil över. Nåt troll såg jag förstås aldrig ;-)

  Ha en fin helg. /Anette

  SvaraRadera
 2. Här väntar vi på rödhaken...den lilla kära
  Murgrönan, växer den vild hos er eller är den ditplanterad?
  undrar Karin
  som önskar dig en trevlig lördag!

  SvaraRadera
 3. Trevlig lördag moster och morbror!

  SvaraRadera
 4. Halloj Kerstin! Nyss inkommen efter en lång dag och härlig dag ute i naturen. Vi avslutade kvällen med grillat. Alltså nu har både kropp och själ fått sitt... kan det bli bättre?

  SvaraRadera
 5. Kul idé med trollskogen och det är ju faktiskt så det är - det gäller bara att hålla ögonen öppna...vilket du definitivt gör!

  SvaraRadera