söndag 10 april 2011

Söndagsmorgon på norra Öland


Jag vaknar av att de första solstrålarna tittar in genom sovrumsfönstret. Klädd i morgonrock går jag min vanliga runda förbi alla fönster. Högt däruppe seglar havsörnen och spanar ner i min trädgård. Vad är han så intresserad av? Kanske ekorren som ouppmärksam letar bland alla nerfallna fågelfrön. Han nästan försvinner ner i drivorna av fågelmat. Trädgården är full av svällande knoppar och här och var har de till och med börjat slå ut. Borta vid muren faller solljuset på de små botaniska krokusarna, så de nästan lyser genomskinliga och när jag öppnar dörren till altanen slår den starka doften från kejsarkronornas bladverk emot mig. En riktig vårsöndag väntar!

6 kommentarer:

 1. God söndagsmorgon!
  Här går även jag omkring i morgonrocken och kikar ut genom alla fönster...
  En fin dag önskas!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Härligt!!! Ser ut att bli en fin dag här med!
  Men det blir nog en hemmadag idag...vi har varit iväg två dagar i rad nu så kan va skönt och bara strosa och ta en fika på altan!

  Ha en fin dag!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Wow, havsörn vad häftigt. Ja, inte för hans mat kanske....Jag såg en jättefin räv igår. Det är så häftigt att få se vilda djur i sin rätta miljö. En solig söndag är det hos mig också så det blir en del uteliv. /Anette

  SvaraRadera
 4. Man kan inte annat än att tacka och ta emot... nu är det njuta som gäller och det för fulla muggar! Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. åhdu vilken härlig söndagsmorgon du verkat ha..havsörn till frukost, det är inte illa..Länge sedan jag såg en ekorre faktiskt..och din krokus så vackert skir..i solljuset..önskar dig en fortsatt fin fin söndag...kram Karina

  SvaraRadera
 6. Får vem som helst kommentera på den här bloggen?
  I flera dagars tid har en hes kråkfågel gäckat mina otränade ornitologiska öron och ögon, när jag suttit ute runt husknuten och solat.
  Inte så konstigt,det visade sig vara en liten groda som bosatt sig i pelargonrabatten!
  Ja,ja jag hör hur det suckas.
  Varma vårhälsningar Anne-Marie

  SvaraRadera