fredag 1 april 2011

Vårregn
Ett välbehövligt vårregn passerade under natten och nu är varmfronten på väg. Kan det bli bättre? Den knallröda namnlösa pelargonen har slagit ut sin första blomma, de kraftfulla kejsarkronorna i rabatten växer timme för timme och de första krokusarna har reda blommat ut. Lakanen hann precis torka ute på strecket i går innan regnet kom och de doftar härligt friskt. Första april idag! Många aprilskämt har jag varit inblandad i under årens lopp. En gång delade jag ut ett brev i postfacken hos ett tiotal arbetskamrater. En professor från Karolinska Institutet forskade i dataterminalers inverkan på huden och nu skulle han komma och ta hudskrap från utvalda med olika lång terminalvana. "Det är nog ett aprilskämt" sa någon. Jag övertalade personalchefen att ringa ner till en av damerna och be henne komma till sjukrummet om en kvart som första provlämnare. "Det är riktigt" skrek hon "jag ska dit nu". Alla blev nervösa och började diskutera vad som egentligen skulle hända. Det var riktigt roligt att ta emot den första darrande patienten i sjukrummet och skrika "April, april" till henne.

6 kommentarer:

 1. Ha,ha det var ett lyckat aprilskämt.
  Här snöar det lite lätt , å det är inget skämt utan rena sanningen.
  Ha en härlig vårdag!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hahahaa! Det var ett av de bättre aprilskämt jag hört talas om :o)

  Däremot är det inget skämt att den 1 april här på Åland bjuder på ett ÄKTA aprilväder. Under morgonnatten kom det en gnutta snö och nu, framåt ett på eftermiddagen, duggregnar det. Men här finns minsann inga krokusar att stoltsera med! Än ligger snön riktigt tjock på sina ställen och det enda som vågat sticka opp är några enstaka snödroppar.

  Klart bra läge för att trösta sig med massvis med cylinderformade kolhydrater ;o)

  SvaraRadera
 3. En anings aning blev din arbetskamrat säkert oroad innan skämtet uppdagades. Roligt:)
  Våra liljor syns inte ens....tror de har vuxit neråt i år
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Hejsan Kerstin! Jag har läst ditt inlägg och återkommer då jag har lurat till det närmsta lur jag har kommit än så länge denna dag (tror jag). Ibland så vet man inte vad man ska tro speciellt om det kommer från någon som verkar trovärdig ;-)


  Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Kan du vara så vennlig å sende varmfronten nordover!
  Her snødde det i hele går!
  Jeg prøver meg på regndansen, men den virker ikke!
  Ha en strålende vårhelg!
  Klem!

  SvaraRadera
 6. Ha, ha... det var dagens roligaste aprilskämt!

  Nåväl, våren är säkert i antågande hos dig, men knappast har krokusarna hunnit blomma färdigt redan!

  Här stretar vi på med snömassor och kan räkna in ett fåtal olika flyttfåglar tills vidare, men nu kommer de i säkert i veckan då vindarna vänder :)

  Ha en fin helg! /Bea

  SvaraRadera