onsdag 20 april 2011

Utmed strändernaDubbelklicka gärna på bilderna för förstoring

I går fick vi ytterligare en mysig dag utmed Ölands kuster. Just nu är det rödhakar överallt och sädesärlor som varnar upprört när vi kommer för nära. Tranor hörs då och då och ibland passerar en stor flock över våra huvuden. Utmed Kalmarsundskusten hittade vi de förtorkade resterna efter en sälunge. Gravänder och skäggdoppingar uppvaktar sina honor och rödbenornas lysande röda ben lyser upp stränderna. I dag åker våra gäster vidare men vi hinner kanske med en promenad utmed den sandiga Bödabukten innan de ger sig av. Vi får se när de vaknar.

7 kommentarer:

 1. Godmorgon,

  Njut fortsatt,idag ser det ut att bli en dag med återhållsam sol. Ett rum är kvar att storstädas innan dottern kommer hem för att fira påsk tillsammans med oss. Så står här handling på min att göra lista framåt kväll ska Charlie till hundpoolen för sin veckliga "sim motion". Så vi får väl se om här blir tid till att blogga för min del.

  Ha nu det gott kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Så härligt att få följa med på er vandring i skärgården! Finns mycket liv där nu och mycket att upptäcka.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad jag längtar till Gotland nu :) Fast Öland verkar ju också fint förstås. Dina bilder är underbara.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 4. Tack för dina härliga bilder....havet..stränderna doften..känner den!!! OM man kunde ta en tur nu, bara sådär..vad skönt det skulle vara..Öland!!
  Önskar dig en fin påskahelg..kram

  SvaraRadera
 5. Gokväll du har något att hämta hos mig!

  SvaraRadera
 6. Åter härliga bilder! Tack!

  SvaraRadera
 7. Det är alltid lika härligt att få ta del av dina uppdateringar här på bloggen. Man vill ju bara fatta kameran och kikaren för att ge sig iväg på egna bravader. Dina bilder är så härliga för en fågel och natur älskare!
  Glad Påsk!
  /Ingemar

  SvaraRadera