torsdag 7 april 2011

När känslorna svallar
" Här har man det lugnt och skönt i sitt lilla rike och så plötsligt dyker den där typen upp! Jag ser honom därnere och hur mycket jag än försöker skrämma bort honom, ger han sig inte." En sädesärla på Trollskogens parkering har fått syn på sin egen spegelbild i en husbils sidoruta. Han attackerar gång på gång och blir tilltufsad efter smällarna mot glaset. Husbilens ägare blir nog inte särskilt glad när han kommer tillbaka och hittar fågelskit på bilens hela framparti.
Jag fick en award av Tina igår. Tack snälla! Som att få lördagsgodis mitt i veckan! Jag skulle skicka den vidare också! Så nu gör jag det och jag kan inte begränsa mig till fem stycken utan jag ger den till alla ni vänliga, humoristiska, omtänksamma, fyndiga och duktiga bloggare som jag har kontakt med. Ni är verkligen en motvikt till den typ av bloggare som man läser om i dagspressen ibland. Det vill säga de elaka, spydiga, fåniga, diskriminerande och onödiga.

6 kommentarer:

 1. Godmorgon Kerstin! På jobb en stund innan jag börjar, lagom så jag hinner inom dig. Först vill jag gratulera dig till awarden... den är dig välförtjänt! ... Nog mer än man kan säga om bilägaren... Vet inte men jag tog åt mig så jag har nog också fått en award. Kul! Nu måste jag gå till näringarna, vi hörs! Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Grattis till awarden och kul serie på ärlan...synd om stackarn egentligen men men så kan det va...ösregnade i morse men just nu har det klarnat upp lite men det blåser vårvindar friska!

  Ha en god dag!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Är du riktigt hundra på artbestämningen den här gången? Nog verkar det mer som en äkta dårpippi än en sädesärla, eller hur?

  Vågar inte knapra åt mig en bit av din award, eftersom det faktiskt händer att jag är både elak, spydig och onödig ;o) Men stort grattis till dig, du är väl värd den!

  Här på ön lite längre norröver blåser det huggorm idag. Hoppas de kluvna vedklabbarna hålls kvar på gården ... :o/

  Kramis!

  SvaraRadera
 4. Med tanke på småfåglarnas storlek och utseende kan man bli förvånad över deras aggresivitet och egennytta. Kanske inte så konstigt att Hitchcock gjorde filmen "Fåglarna". Sädesärlan utmärker sig lite extra när det gäller att vakta sitt revir. Av småfåglarna alltså. Slagugglor ska man heller inte sätta sig upp mot eller tro att dom vill tillåta promenadstigar genom sitt område.

  SvaraRadera
 5. Härlig liten fågelhistoria...
  Fågelskit går bort i tvätten, men att få se sin egen spegelbild göres inte särskilt många gånger för en liten sädesärla.
  Fina bilder, som vanligt!

  Vårvindiga kramar!

  SvaraRadera
 6. Så fint du fångat Sädesärlan när han försöker attackera rivalen.Han tröttade väl ut sig till slut.
  Grattis till Awarden. Det är alltid roligt, men som du säger Det är svårt när man sdka välja, man vill ju ge den till ALLA!
  Håll i hatten,Här har jag tjudrat allt på balkongen!
  Elisabeth

  SvaraRadera