onsdag 6 april 2011

Högby hamn


Vi tog en liten tur till en av de gamla hamnarna utmed östra kusten igår. Syftet var förstås att titta efter nyanlända fåglar och det fanns det en hel del av. Sädesärlorna flög runt och lärkorna sjöng uppe i skyn. Gäss, änder och vipor trängdes i vattensamlingarna och i det grunda vattnet i viken och stora starflockar letade i tångbankarna efter flugor och annat godis. De vackra små sjöbodarna, inhägnade så att inte sommarens betande kor ska rasera dem, står på urgamla grunder men har väl moderniserats lite försiktigt efterhand. Det finns stränga bestämmelser om vad man får göra med sin sjöbod, den får absolut inte inredas till bostad. Många har den som en extra gillestuga och använder den till sommarens kalas, men det finns fortfarande en och annan som används till det ursprungliga syftet, att förvara båt- och fiske tillbehör i.

7 kommentarer:

 1. Godmorgon, godmorgon! Här fortsätter man på inslagen linje och visar fantastiska bilder genast på morgonen. Det blir verkligen en härlig stämning i dem med den färgskala som tycks vara förhärskande just nu, så här under tidig vår.

  Den där andra bilden uppifrån, den med grinden, känns spännande. Man undrar vart man kommer om man öppnar och kliver ut på andra sidan.

  Ha en fantastisk dag med foto och fåglar, hördu!

  SvaraRadera
 2. Underbara vår med alla fåglar och växter som vaknar till liv efter den långa vintern!
  Men, du har en ofantligt fin miljö omkring dig där du bor!
  Ha en fin dag!/ Bea

  SvaraRadera
 3. Tack för att du visar oss allt det här vackra Kerstin... en hutt vid grinden, skojare där ;-)

  Ha go dag

  Nu måste jag prompt vika tvätten och komma iväg...

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Tack för dom vackra bilderna!
  Har gett dej en award... Hoppas att du tar emot den..

  SvaraRadera
 5. Vilken fin omgivning du har där du bor.
  Så fina gamla sjöbodar, minnen från förr.
  Ja nu börjar fåglarna anlända hit upp ochså. Idag såg jag tranor och svanar så nu är våren defenetivt här.
  Nu går allt så snabbt så det gäller att hinna med och njuta.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Grindar kan var intressanta och vackra men ibland kan man undra vad dom fyller för funktion. Med några glesa brädor på grind eller staket håller det knappas hundar eller småbarn instängda. Dom verkar bara sitta där rent symboliskt.

  I dag har mitt fågelbord, eller rättare sagt marken under det, invaderats av grönsiskor. Ett par gulsparvar och eventuellt en bofink siktades också där. Flockar med snösparvar far omkring och så kom dom då - sångsvanarna. Ett ståtligt och högljutt par som flög lågt rakt ovanför mig där jag stod mitt i skogen.

  SvaraRadera