måndag 18 april 2011

Promenad i parken
Öland bjöd våra gäster på en strålande sommardag i går. Vi tog en promenad i parken vid Skäftekärr, där hagarna nu är fulla av blommande blåsippor, vitsippor och nunneört. Rödhakarna höll konsert och citronfjärilar fladdrade runt. I parken finns det många ovanliga sorters träd och vi beundarde lärkträdet där både barr och kottar börjar titta fram. Körsbärskornellen blommade för fullt och vid den gamla offermossen låg vattnet som en spegel. Inga spår efter blodiga offerriter denna dag. Nu ska vi packa för dagens utflykt!

6 kommentarer:

 1. Godmorgon!

  Härligt att ge sig tid att bar gå och titta. Visst är lärkträdet för gulligt där nya mjuka barr dyker upp år för år. Små begynnande kottar som lyser till lite rött här och där... ser nästan ut som små blommor... nä hujedamej för offerriter... men mitt i allt så har nog mäskligheten inte hunnit så himla långt med tanke på all ondska den kan prestera än idag... Kram till dig

  SvaraRadera
 2. Så vackert lärkträdet blommar!
  ha en fin påskveckomåndag!

  SvaraRadera
 3. Jag måste gå och kolla lärkträdet vi har på Holgerstomten. Att det ligger vansinnigt mycket kvistar under det har jag sett, där finns mycket arbete med att plocka undan dom så att gräsklipparen kan fara fram obehindrat i sommar.
  Hur är det vid mossen, hittar ni hjortron där till sommaren?

  SvaraRadera
 4. Det är både med kärlek och med avsmak jag ser lärkträdet. Jag gillar dom när dom är små, men vi har ett enormt stort som står precis på andra sidan staketet i "kohagen". Vi hade också en lika stor på vår sida, men fick den borttagen och då visade det sig att trädet var murket till hälften.
  Alltså varnade "skogshuggaren" oss att om den här jätten ramlade i en storm så skulle den komma på taket till huset. Inte kul! Inte heller kul att den fäller så vansinnigt mycket barr, kottar och grenar på baksidan. Det värsta är att ägaren - bonden - tycker att "det är jobbigt" att ta ner den trots att vi erbjudit oss att betala honom!

  SvaraRadera
 5. som vanligt så fint...lärkträd..i blom..vackert..kram

  SvaraRadera
 6. Hejsan!

  Härlig tupp du funnit och visst blir det dyrt när mannen är med "ler". Fåglarna får det sista den här veckan sen får de söka efter maten själva. Provade gå min runda ner till Borgholm igår och jösses vilken träningsverk jag har i beben idag och ändå så gjorde vi inte annat än gick 4 dagar i New York. Härligt är det iallafall att våren äntligen kommit och ett litet barnbarn kommer till helgen, så man får se till att få så många mysstunder med henne. Ha det gott och Glad Påsk, Karina.

  SvaraRadera