onsdag 13 juli 2011

Onsdag med föredrag

I dag startar dagen med ett föredrag i hamnen igen kl 9. Den kända författaren Barbro Lindgren kommer och kåserar och det ska bli spännande. På min bild från förra sommaren ser ni hur mysigt vi har det. Då var det journalisten och författaren Ulf Wickbom som besökte oss.
Ännu så länge sussar våra gäster gott i sin husbil och jag ska smyga ut och vattna lite. Vi ser verkligen fram mot det regn som utlovats under torsdagen.
En stor vacker fjäril fladdrade in i vårt hus i går. En silverstreckad pärlemorfjäril! Bara namnet är som poesi. Den kan bli upp till 6,5 cm i vingspannet. Inte ovanlig men vacker, speciellt på undersidan av vingarna där man ser både pärlemor och silverstreck men det behagade han inte visa framför kameran.

6 kommentarer:

 1. Vilken fin fjäril! Har en hel del fjärilar här men ingen så stor och fin ;o)) Mina är små och ganska färglösa, eller så ser jag mej inte omkring ordentligt... Medans du njuter av poesi ska jag ta itu med växthusrivningen, med hoppet levande om att jag ska få den ihopplockad på min gård. Som tur är så behöver jag inte skruva ner "skelettet", bara ta bort glasen....

  SvaraRadera
 2. Alldeles nyss sprang en ekorre över tomten, en halvvuxen unge. Jättesöt! Och fjärilarna dom fladdrar överallt, tyvärr har jag inte fått till någon bild på dom!!

  SvaraRadera
 3. Alltid kul med föredrag, bara att sitta och njuta eller inhämta kunskap. Ibland så blir det ju båda delarna. Ja, visst är de fina fjärilarna.
  Ha en fin kväll!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Det händer visst en del på alla Östersjöns öar den här tiden på året, och jag minns faktiskt från förra sommaren att du berättade om dessa föredrag nere i hamnen. Så skoj att det rullar på ännu ett år!

  Jag börjar bli rent ut sagt bekymrad över det risiga fjärilsläget här vid "Rucklet". Det borde fladdra i alla knutar just nu när lavendeln är så frikostig med sin blomning och det dessutom varit varmt, men det är bara någon ensam stackare som då och då flaxar förbi. Ifjol hade jag ju så mycket vackra, bevingade besökare på gården att jag nästan snavade över dem.

  SvaraRadera
 5. Det är lite dåligt med de större fjärilarna här hos oss, vad det nu kan bero på, för inte hänger det på värmen, även om dagen är betydligt svalare än gårdagen. Gott tycker jag. Jag skulle inte ha något emot att vara med om ett föredrag av Barbro Lindgren, inte alls.

  SvaraRadera
 6. Godmorgon Kerstin!

  Helt ok vet du, ni kan få regnet nu här har det regnat till och ifrån i snart ett dygn. I natt mest till!

  Barbro Lindgren, så avis jag blir, jag är så nyfiken på denna kvinna. Min älsklingsbok är Sagan om den lilla farbrorn och hon skriver så målande och med sådana liknelser att texten blir så levande att känslorna ofrånkomligen ligger på ytan. Du kan väl berätta mera sedan om denna kvinna med magisk penna????

  Fjärilen är jättevacker... precis som pärlemor...

  Ha nu det gott min vän, kan undras vad som händer idag... ingen reseskildring för min del i alla fall :-) Kram Ingela

  SvaraRadera