fredag 15 juli 2011

I de små djurens värld

Vi har en speciell plats alldeles vid havet som vi besöker ibland. Där är alltid fullt av småkryp av alla sorter. Den här gången träffade vi en liten utomjordisk varelse som tittade på oss med stora ögon. Dessutom blev en fjäril förälskad i maken blå tröja och ville inte lämna den. Överallt surrade och fladdrade det och det är spännande att se vad man kan hitta. Senaste dygnet har vi fått 12 mm regn och det har blåst kraftigt. Ni kanske såg Viktoriagalan i går kväll som för första gången gick av stapeln i regnväder. Nu ska jag ut och tömma blomfat och klippa bort sådant som har blåst sönder.

6 kommentarer:

 1. Så ni fick regnet igår, och ni kan ju vara glada att det då inte blev så rejält. Jag vet inte hur mycket det regnade här men det regnade i förrgår och igår kom det så stort att det bldades "mindre insjöar" överallt. Gillar dina naaturbeskrivningar Kerstin! Kramar från Ingela

  SvaraRadera
 2. Vi har knappt inte några insekter alls i år med jämförelse av ifjol somras då de formligen drällde här. Därför blir jag så glad av dina bilder:). Nu har vi ett finfint sommarregn vi också. verkligen behövligt.
  Ha en fin fredag!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. Är du en naturfotograf ? :) Roligt att komma så nära de små insekterna.

  Trevlig helg !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 4. Såna där larver kan vara hur kul som helst när de försöker gör sig till något de inte är; större, starkare, farligare och absolut no-no för en hungrig fågel. Och himmel och plättar så mycket fjärilar! Jag instämmer med Pettas och konstaterar att det är tunnsått med insekter i år. Ja, förutom getingar då.

  Ha ett fint veckoslut och hoppas att regnet gjort vad det ska och blåser bort nu!

  SvaraRadera
 5. Så vackert det måtte vara där vid fjärilsstället...såg några otroligt små fjärilar på Öland, med illröda prickar på..jättefina..men de ville inte vara still för min kamera..Trevlig helg till dig//Karina

  SvaraRadera
 6. Härlig bild på förvånad larv!

  SvaraRadera