måndag 25 juli 2011

Fladder av vingar

Nu blommar alla växter som lockar till sig fjärilar och det är ett ständigt fladder i rabatterna. Även fjärilar har olika beteende har jag märkt. Vissa arter sitter snällt stilla långa stunder medan andra är omöjliga att fånga på bild. Buddleja, oregano, kantnepeta och salvia. Alla har långa rader av besökare. Trevligt och spännande ! Ska det komma någon sällsynt rackare förbi? Blir det soligt väder kan vad sm helst hända. Rödstjärtungarna finns överallt nu och de är också intresserade av allt som flyger förbi. De föredrar dock feta flugor framför magra fjärilar.

7 kommentarer:

 1. Men du lyckas fånga en del i alla fall ! :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också fjärilar. Men nån Blåstjärt har jag inte här i år.

  Ha en fin vecka. Du vet väl möjligtvis inget ledigt boende på din fina ö vecka 32?

  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Ja, nu är det mycket att betrakta i vår underbara natur. Fjärilar finns det gott om och fåglarna börjas sakteliga återvända, det känns lite vemodigt.
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Godmorgon!

  Dagens sol avverkad ? Härliga tidiga morgnar vädermässigt. Har faktiskt inte kollat om fjärilarna är framme då... men på det hela taget har vi inte så mycket fjärilar detta året... men en del humlor :-)

  Nu är solen i moln men morgonpromenaden avverkad och det blev en lite annorlunda och mysig runda. Nu? Ihopskruvande av ikeahylla Kul? Både och ;-)

  Kram till dig Kerstin, ha det gott!

  SvaraRadera
 5. T.v. är det mestadels flitiga bin som svärmar runt mitt rikliga bestånd av lavendel. Någon enstaka raps- eller nässelfjäril, men inte mycket mer än så. Var är dom..? Förra sommaren var det så gott om fjärilar att det rentav blev svårt att fokusera på bara en om man tänkte sig fotografering. Men nu? Knappt en vinge inom synhåll.

  Och idag regnar det igen. Kallt är det också, så det blir inomhuspyssel. Gräsmattan borde klippas, men det låter sig ju inte göras i det här vädret. Här ska saftas istället!

  SvaraRadera
 6. Ja, inte känns det som sommar idag inte! Här har det ju ända tills idag varit hyfsat väder med en otrolig värme, men inatt var det lite kyligt med endast runt 12-13 grader. Nästan skönt faktiskt!
  Men nu ska vi till fastlander för vår minisemester och det ska tydligen regna öve rhela södra delen av landet hela tiden. Typiskt! Fast det är bra, då behöver man inte oroa sig för vattningen här hemma!! :-)

  SvaraRadera