fredag 5 juli 2013

Vacker men hatad




Det är så otroligt vackert i den gamla hasseldungen just nu när de vita blommorna breder ut sig som mjuka kuddar i grönskan. Grönt och vitt - så fräscht och lysande i dunklet under hassellöven. Den här växten kan man göra både soppa, sallad och pesto av. Den infördes under medeltiden av munkar som ett nyttigt och lättodlat tillskott på matsedeln och den har sedan spridit sig långt utanför de gamla klostermurarna. Och hamnar den i ett trädgårdsland kan den snart tränga ut allt annat och ta för sig av den goda jorden. Vad den heter? Kirskål förstås!

4 kommentarer:

  1. Riktigt vackert, är det inte så att många av våra så kallade ogräs ÄR väldigt fina, och helst när de växer i stora fång.
    Ha en fin sommarhelg.
    Kram / Eva

    SvaraRadera
  2. "Lättodlat" var ordet ... Lika lättodlat som åkerfräken. Egentligen gör man det ju onödigt krångligt för sig, när man envisas med att odla sådant som är mycket mer krävande. Egentligen borde man ju satsa på en underskön och frodig trädgård med maskrosor, nässlor, snårvinda, fräken, kirskål, kvickrot m.fl. :o)

    SvaraRadera
  3. *skrattar*
    Oj, trodde att du varit och fotat min gård..

    SvaraRadera
  4. Jag har hört att det går att äta den och visst är väl ändå blommorna fina om man tittar närmare ?!

    Kramar
    Anci

    SvaraRadera