onsdag 31 juli 2013

Djungelns lag råder

I mitt växthus börjar det bli trångt. Djungelgurkan,som jag odlar för första gången,breder ut sig och tränger sig in bland tomater och physalis. När som helst slänger den ut en arm och svingar sig upp i vinrankan uppe i taket. Små, vackert mönstrade djungelgurkor hänger överallt. Jag har knaprat i mig direkt från slingorna men man kan också lägga in dem som gurka eller koka dem i sockerlag till efterrätter. Nu ska jag iväg till sommarens sista (och kanske roligaste) föredrag i hamnen. Mer om det i morgon.


5 kommentarer:

 1. Ah, djungelgurka!! Den odlade jag första året med Glaspalatset, i och med att gode grannen R förärade mig en planta han drivit från frö handlade hos Impecta :o)

  Det var en kul bekantskap, som jag eventuellt satsar på en annan gång också. Men just nu är jag av åsikten att vanlig gurka ger mer valuta för pengarna, så att säga. Underförstått: det finns helt enkelt inte plats för en till "utbredare" i Glaspalatset. Tomatplantorna och slanggurkan brer ut sig och spränger snart väggarna ...

  SvaraRadera
 2. Låter riktigt intressant med djungelgurka, en ny bekantskap för mig! Idag får det bli en tur in till Kalmar, passar bra i regnvädret:) Imorgon ska det tydligen bli bättre väder så då siktar vi in oss på en Ölandsdag, ska bli kul! Vi trivs som fisken i vatten här så troligtvis vill ingen av oss åka hem när det blir dags:)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ständigt på språng...! ;-)

  Ha en fin dag!

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Underbart...jaaa eller hur nu är det högtidsstunder i djungelhuset..jag har dock gått hårt fram med sekatören eftersom jag vill ha lite plats för mig oxå..jag odlar mest på själen du vet :)

  Men björnbär tomater och druvorna är kolossalt många nu.

  Så intressant med föredrag...

  SvaraRadera
 5. physalis tycker jag är så tacksam och visst blir det som i djungeln men så tevligt!

  margareta

  SvaraRadera