torsdag 1 augusti 2013

Konsten att ta det lugnt

Om att bara ta det lugnt...

...och vikten av att låta själen hinna med kroppen...

...talade Uno Magnusson  i Böda hamn i går.

Talade förresten, Uno sjunger, dansar och skuttar runt och man har inte tråkigt en minut. Men under hans humoristiska framträdande finns ett allvar. Var tog alla pauser vägen, hur ska vi hinna andas, när hinner vi verkligen tala med varandra? Uno läste upp en programtablå från Sveriges Radio P1 någon gång från 40-50-talet gissar jag. Där var det fler pauser än programpunkter. I dagens radioprogram är det nyheter varje halvtimme. Han citerade Edvard Persson som sa ungefär att då måste det vara ljug för så många nyheter finns det inte. I dag har jag inte tid med några pauser för i dag är det Hembygdsdag i Böda med sång, musik, kaffeservering, lotterier med mera, med mera. Men sen....är det slut på sommarens aktiviteter!!5 kommentarer:

 1. Bodil Jönsson, fysikprofessor, pratar ofta om samma sak. Nu läser jag hennes bok "När horisonten flyttar sig", om att bli pensionär. Läsvärd!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Fnissar lite åt Edvard Persson....

  Men visst är det sant. Det finns inga pauser idag. Och jag undrar hur det kommer att bli för dom småttingar som växer upp med att vara "uppkopplade" hela sin barndom/ungdom..?

  För riktig hederlig tristess och vila lite emellanåt är bra uppfriskande :o)

  SvaraRadera
 3. en ljuvligt sommar har det varit hoppas att augusti fortsätter med värmen.

  Vill ligga i hängmattan och läsa.

  margareta

  SvaraRadera
 4. Här i radio Gotland är det nyheter en gång i timmen och Åke förargade sig alltid över att det var samma nyheter varje gång.

  Jag försökte förklara för honom, att det kanske inte var tänkt att man skulle lyssna på samtliga sändningar och att det troligtvis inte hände så mycket här på ön under en dag, men det hade han ingen förståelse för alls.

  Han tyckte att det var strunt att de inte kunde hitta något nytt att berätta och var övertygad om att de spelade in dagens första nyhetssändning och så skickade det en gång i timmen hela dagen. Och vem vet.....

  Ha en fin torsdag där på ön!
  På den här ön skiner solen just nu, men det är ganska molnigt!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Ibland så slår det en att man ALDRIG hinner med det man tänkt sig göra, alltid är det något som får stå tillbaka för att man MÅSTE göra något annat. Så att bara sätta sig ner och njuta av sommaren är lite knepigt, men den senaste veckan har faktiskt varit rätt avkopplande. Kan bero på att vi firade i dagarna tre och att det sen det regnade i två dagar.....Kanske inte så dumt med dåligt väder ibland!
  Läste Ingrids inlägg om Åke ovan. Det låter väldans bekant. Vet inte vad det är med gubbarna som alltid ska lyssna /se en massa nyheter hela tiden. Men Åkes funderingar om att det var en inspelning lät inte så dumt faktiskt! *fniss*

  SvaraRadera