söndag 18 augusti 2013

Inte bara i växthuset...
Det är inte bara i växthuset som det finns saker att stoppa i munnen. Det gamla plommonträdet av okänd sort producerar mogna frukter på löpande band, så det är bara att äta i kapp med blåmesar, getingar och amiralfjärilar. De sistnämnda föredrar att vänta tills plommonen är övermogna och ligger och jäser på marken. Äppelträden är överfulla och här och var får vi stödja grenarna så inte hela trädet ska falla i delar. Mina "tama" björnbär börjar också att få färg. Snart är det dags att plocka en kopp varje morgon till frukostmüsslin. Skön söndag på er!

8 kommentarer:

 1. Härligt med så mycket läckert "godis" både i och utanför växthuset, vilken lyx att ha tillgång till allt detta!
  Ha en fin söndag!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Vilken tur Du har som har Grönsaksdisken
  hängande i din Trädgård. Ljuvligt det Du
  berättade om Björnbären.
  Jag förfäras snart över alla äpplen, som ingen orkar att taga hand om. Är det inte modernt att göra äppelmos, plommon som är så gott till efterrätt. En del bloggare är duktiga att ta hand om sitt det har jag läst.
  Och jag skall väl inte bry mig alls, gamla käring.
  kram Hajan

  SvaraRadera
 3. å vika somriga, härliga bilder.....
  å missa nu inte...

  BLOGGPARTYT fortaätter...

  redan 60 fina bloggar med.
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 4. visst är det härligt med en trädgård med frukt ha det så gott

  margareta

  SvaraRadera
 5. Gud i London, så mycket äpplen ni får! Mina är lätt räknade i år, men det beror inte bara på en risig pollinering i våras, utan mest på att jag gått så hårt åt de gamla träden med sekatör, busksax och grensåg :o)

  Just nu är jag bara in för att hämta mig en kopp kaffe, för jag befinner mig mitt i nedtygandet av mitt Melonäppelträd. Grenarna vill inte riktigt som jag vill, om jag uttrycker mig diplomatiskt.

  Björnbärsskottet jag nöp hos en bekant ifjol överlevde inte vintern, så här finnes icke några björnbär. Det är lika bra det, för det finns f.n. inte heller någon lämplig plats för dem.

  SvaraRadera
 6. Låter härligt! Fina bilder du visar och jag förstår att det blir mycket äppelmos framöver...
  Kram!

  SvaraRadera
 7. "Go ettemidda"! Som sagt en del att stoppa i mun i täppan nu... det blir kompensation för mer och mer sparsamt med blomster. Speciellt äppleträden verkar överfyllda i år! Med tanke på att man inte noterat så många pollinerare verkar det för mig besynnerligt.

  Söndagskramar till dig Kerstin!

  SvaraRadera
 8. Ja eller hur nu levererar trädgården kan man verkligen säga. Att just plocka till frukosten är en sådan lyx som man blir lycklig av.

  SvaraRadera