tisdag 6 augusti 2013

Trädgårdstitt

Trots torkan hittar jag en och annan godbit i trädgården. Min blå frilandshibiscus har slagit ut sin första blomma och mängder av knoppar vittnar om kommande fröjder. Den frösådda "Flitiga Lisan" breder ut sig på sin skuggiga plats och lyser fint i skymningen. Frilandsfuchsia är lite spännande här i Sverige. I England används den som häckväxt, men jag är så glad över min enda buske i rabatten intill söderväggen. En väderförsämring är på gång sägs det. Undra om jag kan rulla ihop trädgårdsslangen för några dagar?


3 kommentarer:

 1. Frilandshibiskus som är härdig här, finns det sånt?! Fast den kanske inte är härdig i Ålands växtzon förstås. Det här bör jag i alla fall undersöka, för är det något minne jag bär med mig från min madeiraresa, så är det de fantastiska häckarna av hibiskus. Själv skulle jag vara mer än nöjd med en liten buske, bara den klarade våra vintrar.

  Här är det utlovat regn till torsdag eftermiddag, men t.v. bara i löjliga mängder :o/

  SvaraRadera
 2. En frilandshibiscus låter helt fantastiskt, men så har du förstås en superbra zon också! Härlig färg på hibiscusen!Frilandsfuchsia kan jag bara drömma om här, du kan nästan odla vad som helst hos dig! Visst finns det liljebaggar här men jag brukar jaga dem från tidigt på våren och så kollar jag alltid när jag är ute i trädgården och mosar dem så fort jag ser någon! På det sättet blir det aldrig några stora problem med baggarna! Så har jag endel liljor som konstigt nog aldrig får besök av baggarna, varför vet jag inte! Otroligt vilken djungel det hinner bli i trädgården under bara en vecka, har haft fullt upp med att få ordning på allt:))
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det ser ju inte torrt ut åt oss, men det ser ju du som bor där.
  Ja det är roligt, jag har inte fått så
  många kommentarer förut, men min berättelse om hundarna gick tydligen hem.
  Då bliver man glad. Men jag skriver i alla fall, för jag får ut glädje av att prata av mig ibland.
  kram till dig från Hajan

  SvaraRadera