lördag 3 augusti 2013

Skogens konung...tveksamt kanske

Hallå där! Ute på kvällspromenad ser jag. Trevligt att träffas!

Men varför gömmer du dig bland buskarna? Kom fram så ska jag ta en fin bild av dig.

Vad då? Skäms för att du är så liten? Jag är också liten och det har gått bra hela livet. Börja med anabola stereoider? Nej, för sjutton, då kan det gå alldeles åt skogen.

Nej, jag skrattar inte åt dig. Jag vet att älgarna på Öland har jättebekymmer med dålig tillväxt och döda kalvar. Men du får försöka se livet från den ljusa sidan. Forskning pågår och snart hittar man säkert en lösning!4 kommentarer:

 1. Visserligen gillar jag djur, men efter att vi i Älvsjö fick in en älg på tomten - han åt äpplen - som skrämde livet ur mig en kväll, så är jag inte så där jätteförtjust. Dom är ENORMT stora en del av dom.....

  SvaraRadera
 2. Hallo
  wir haben in diesem Jahr Ende Mai auch einen Elch auf Öland gesehen, zwischen Böda Sand und Trollskogen. Bis dahin hatte ich geglaubt, das es gar keine Elche auf Öland gibt. Er hat ja hier, im Vergleich zum Festland Schweden, wenig Platz und im Sommer viele Menschen. In der Zeitung Barometern, die ich online lese, habe ich vom Sterben der Elchkälber erfahren. So schade! Und hoffentlich findet man die Ursache.
  Ihnen schöne Grüße aus Deutschland und Danke für Ihren schönen Blogg
  Marlise

  Hej
  Vi har också sett en älg på Öland i slutet av maj i år, mellan Böda sand och Trollskogen. Fram till dess hade jag trott att det inte finns några älgar på Öland. Han har här, jämfört med fastlandet Sverige, lite utrymme, och på sommaren många människor. I tidningen barometrar som jag läst på nätet, har jag lärt mig av döden av de älgkalvar. Sådana synd! Och förhoppningsvis hitta orsaken.
  Du hälsningar från Tyskland och tack för din vackra Blogg
  Marlise

  SvaraRadera
 3. Tur att vi inte har älgar på Gotland. Det räcker bra med rådjuren. Fast jag skulle vilja se en älg i verkligenheten (annat än på Skansen alltså). Jag har spanat och spanat när vi åkt med buss genom Värmlandsskogarna, men inte en älg i sikte.

  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas också att man hittar en lösning !

  Hoppas att du har en skön sommar !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera