lördag 31 augusti 2013

En tur utmed kusten

Vi körde en bit utmed Ölands nordvästra kust. Stenkusten kallas den för och man behöver inte fundera över vad det namnet kommer ifrån. Det finns sten i olika former överallt, allt från Ölands kalkstenshällar till de bumlingar som inlandsisen en gång tog med sig från Småland och släppte av här.

Det är fortfarande en viktig industri för norra Öland. På långt avstånd såg vi här hur någon aktivitet i ett av brotten fick luften att fyllas av fint stenmjöl

Den här gamla vackra grinden skulle jag gärna ha i min trädgård. Här används den för att korna ska hålla sig på rätt sida om gränsen.

Det är torrt som på en afrikansk savann. Man får leta för att hitta ett grönt strå. I natt fick vi 3 mm regn, lite konstgjord andning för några dygn framåt.


5 kommentarer:

 1. I hur många fotoalbum finns inte den här grinden? Den är underbar, helt enkel! För att inte tala om hela stenkusten!

  SvaraRadera
 2. En annan har inte riktigt hängt med under en gångna veckan, inte hunnit kommentera ens det minsta lilla :o/ Men jag får lov att gratulera till ett lyckat besök hos tandläkeriet och även till de ynka millimeter regn ni fått! Här har det visserligen drällt ner lite väta de senaste veckorna, men gräver man i marken är det lika torrt och dammig som på din bild av kalkstensarbetet.

  SvaraRadera
 3. Just den här helgen får det vara uppehåll för jag håller på och målar lite. Och tvättar mattor. Sånt som skulle ha blivit gjort tidigare, men inte blev.....

  Bättre sent än aldrig :o)

  SvaraRadera
 4. Här har vi också bara haft konstgjord andning vad gäller vatten ovanifrån. På hela sommaren sammantaget ca 25 mm.
  Just nu åskar det och ett skönt välsignat regn följer med alla smällar.

  Den grinden kunde vi säkert bli många att strida om. Så vacker.
  Lyckliga djur som får se på den dagligen.

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 5. Visst är det väl fascinerande det där med inlandsisen..helt otroligt rent av. Så du har lite Småland där på ön kan man säga..men på ett mycket vackrare vis..

  Grindar..jag älskar grindar..så är det verkligen.

  Jag planterade de första vårlökarna idag..kruttorrt är det verkligen. Men just idag regnar det faktiskt här..hurra!!!

  SvaraRadera