söndag 4 augusti 2013

En aning av vemod


Sädesärlorna flockas utmed stränderna

En stenskvätta spanar ut över havet och tar ut riktningen för den kommande flytten

Gässen samlas, äter och flygtränar inför långresan

Man stretar emot i det längsta men till slut är det dags att inse fakta. Hösten närmar sig. Sent om kvällen när jag är ute och vattnar hör jag gässen flyga förbi, den ena flocken efter den andra. Sädesärlorna samlar ihop sig i flockar och det är lite oro i luften. Det långa, sakta framåtkrypande bandet av husbilar och husvagnar börjar bli längre i riktning mot Ölandsbron istället för tvärtom och sommarbutikerna rear ut det som återstår av sortimentet. Är vi ledsna och känner oss övergivna här på ön då? Nej, sommaren har varit bra och nu ser vi fram emot två varma och lugna månader ända tills Ölands skördefest definitivt sätter punkt för turistsäsongen.


3 kommentarer:

 1. För mig är aug-sept dom riktiga sommarmånaderna eftersom vi aldrig kunde ta ledigt under högsommaren när vi hade firman. Och sen vi flyttade hit så har den känslan bara förstärkts. Det är i slutet på aug som badsäsongen för oss börjar; Inte en kotte på stränderna och varmt och skönt i vattnet!!
  Fast igår i värmen var vi iväg och försökte hitta en undanskymd plats - vi har ju hund - utan att lyckats. Men vi fick några underbara prommisar utmed havet i alla fall! (Surt sa räven...)

  SvaraRadera
 2. nej vet Du vad, menar du att våra småfåglar skall flytta hem igen. Jag tycker inte det är länge sen, jag mötte våra Sädesärlor här på
  gången. Det är klart Du bor ju så att Du kan följa detta på nära håll. Du beskriver Era skiftningar så fint, detta att det är tomt på
  stränderna och varmt i vattnet. Tack för din
  beskrivning på nu läget.
  Ha det så bra, kram Hajan

  SvaraRadera
 3. Vemod men med blicken högt och med en känsla av att ja det är faktiskt dags snart att få dra sig tillbaka. Krypa in o tända ljus..det är härligt med höst också. Förr hade jag svårt för hösten..nu ser jag tjusningen med att allt lugnar sig.

  Fina bilder..fina ord..jag gillar din stil.

  SvaraRadera