måndag 12 augusti 2013

Blått, blått och lite grått

Vädret har varit minst sagt växlande under helgen. Grå och mörkblå moln har dragit förbi på himlen, åskan har mullrat så jag har fått dra ur alla sladdar till datorn gång på gång. Det vore snudd på katastrof om min dator skulle lägga av nu med årets alla manus till vår hembygdsbok Öländsk Bygd. Regnet har smattrat på mellan varven och då har jag släppt allt annat och rusat till dörren för att njuta. Men....ynkliga 0,6 mm har vi fått just här över min torra trädgård. Bara en knapp mil längre norrut passerade ett moln och släppte ur sig en riktigt redig skur. Orättvist!

5 kommentarer:

 1. Under veckoslutet har det egentligen bara duggregnat här, från och till. Men idag, denna måndag den 12:e augusti, vaknade jag till glatt regnsmatter mot plåttak! Mycket lämpligt, eftersom jag som dagens sista göromål igår grävde ner sommarens krukodlade plantor i mitt under söndagen jordförbättrade jordgubbsland!

  Mindre lämpligt med tanke på att den kille som ska reparera hängrännan, som ismassorna på taket vred sönder i vintras, äntligen är på G. Skyliften dök upp utanför tomtgränsen sent igår kväll, men det lär knappast bli några reparationer utförda i hällregnet. Fast man får ta det onda med det goda. Vätan behövs.

  SvaraRadera
 2. Men du har väl backupat på sticka...då behöver du inte vara såååå orolig...!

  Här börjar det dra ihop sig men regnet har uteblivit men det har mullrat lite...

  Ha en fin dag...!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Beautiful seascapes, I love them.

  SvaraRadera
 4. Ja nu drar oväder fram o förbi i en rasande takt..men så skiner solen igen rätt som det är.

  Du borde skaffa dig ett externt minne..och ha en back up på din bok. Jag sparar en gång i månaden på min externa hårddisk.

  Så spännande med den där boken du.

  Jag sammanställde en liten bok om min namne Mrs Malmberg d.ä "Ett liv att minnas" heter boken om en lady som tre månader innan sin död skrev ner sitt livs historia. Så hittade jag en gammal koffert med hennes bilder o fotografier från 1887-1985. Vilken resa det var för mig..det var berikande att göra den boken. Och nu är boken uppe i ett femtontal ex som släkten så gärna vill ha. Kul va'?

  SvaraRadera
 5. så där har det varit här också. Mörkaa moln man hör åskan men det var visst någon annanstans det vräckte ner regn. Men IDAG SÅ kom det rejält.

  margareta

  SvaraRadera