måndag 26 augusti 2013

Torka

Åh, vad jag längtar efter några rejäla regnskurar. Allting hänger och gulnar i min trädgård. Enligt långtidsprognoserna kan det kanske komma några få mm nästa helg. Det är som en droppe i havet! Vi skulle behöva minst 50 mm regn. Det går inte att vattna 3000 kvadratmeter trädgård, så det får bli som det blir. Jag orkar knappt se de hängande syrenbuskarna och vissnande rönnarna.

6 kommentarer:

 1. Det är samma sak här, torrt så in i vassen. Till och med kirskålen ligger flat en bit härifrån....
  Regn, regn och åter regn behövs.
  Sen får vi antagligen så mycket att vi klagar på det också:)
  Ha det bra-kram!

  SvaraRadera
 2. Ja , konstigt är det , endera flyter allt bort i skyfallen eller så kommer inte en droppe ovanifrån, vet dom inte att vi i Sverige har ett ord som heter LAGOM ( vädergudarna alltså )
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. Nu är det verkligen torrt. Jag sitter och lyssnar på radion och där intervjuades just en man angående tillgången på vatten här på ön. Vi har bevattningsförbud på den här delen av Gotland och om det inte kommer mera regn snart kommer det förbudet att utökas, men ännu är det enligt honom ingen större katastrof.
  Jag måste säga att jag är ganska belåten med att bara ha mina små plättar!
  Ha en fin sensommarvecka!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. lilla vän har Du 3000 kvadratmeter land att
  vattna. Förstår att Du önskar regn då. Jag vill ha lite regn med, men inte till växter, utan till min inglasade balkong, som behöver spolas av. Det har ju dammat så in i norden. Jag orkar inte längre att lyfta dessa stora fönster, och fönstertvätt tar jag till Jul.
  Det är bara att kisa lite med ögonen så ser jag inte allt. man får hitta på, det är billigare.
  kram Hajan

  SvaraRadera
 5. Jag har inte sett en enda regndroppe sen jag var i Helsingfors och hälsade på min finska "syster". I gengäld fullkomligt öste det ner hela dagen, så det var ganska skönt att komma tillbaka till Stockholm där solen flödade. Som väl är har jag bara så många blommor att vattna så två stora kannor räcker.

  Kram från Ingrid som ändå tycker att det har varit ovanligt grönt på Öland i år.

  SvaraRadera
 6. Jag har inte sett en enda regndroppe sen jag var i Helsingfors och hälsade på min finska "syster". I gengäld fullkomligt öste det ner hela dagen, så det var ganska skönt att komma tillbaka till Stockholm där solen flödade. Som väl är har jag bara så många blommor att vattna så två stora kannor räcker.

  Kram från Ingrid som ändå tycker att det har varit ovanligt grönt på Öland i år.

  SvaraRadera