måndag 5 augusti 2013

Ditten och datten

Det börjar bli torrt

Rosenskärorna kräver daglig vattning

Fåglarna har sin egen odling under fågelhuset

Betald reklamplats (Viagra)

Värmen fortsätter och i trädgården börjar allt sloka igen. Lite hjälp med vattningen ovanifrån skulle inte precis skada. I dag ska vi ta en tur och komplettera utemöblerna, bland annat skaffa ett nytt parasoll. Har vi tur är priserna sänkta nu, hur som helst, de blir säkert ännu dyrare till våren. Alla Ölands pensionärer har fått en vänlig inbjudan till pensionärernas dag i Ölands djurpark. Öns båda kommuner presenterar sina kommunalråd och planer för framtiden. Hmm, kanske skulle vara bättre att presentera något för ungdomarna istället. Nej, nu ska vi vara snälla,vi får ju dessutom se på djuren och åka karusell, lyssna på dragspel till kaffet och dansa till Trofasts orkester. Många uppskattar säkert den här inbjudan men jag känner mig inte riktigt mogen för den sortens evenemang ännu.


5 kommentarer:

 1. Hahaha...konstiga tomater du odlar...har du haft i blå piller i vattenkannan? ;-)

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också välkomna lite regn, gräsmattan är så torr och tråkig.

  Håller helt med dig angående Ölands djurpark. Dit ska man gå med barnbarn eller andra småttingar som förstår att uppskatta allt på rätt sätt. Det är härligt att se deras glädje över djuren och allt annat som finns för dem att förlusta sig med. Jag skulle sakna dem oerhört om bara jag och MM skulle gå dit...
  Kram/Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin
  Åh, jag bugar och bockar för dagens skratt. Tänk att reklam kan vara rolig för en gång skull...
  Ha det gott!
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Jag har rosenskära i självvattnande låda på mammas o pappas grav och de trivs alldeles utmärkt med att ha det lite vått om rötterna hela tiden, det är ju inte alla blommor som trivs med det.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Det där var då ingen EU-godkänd tomat det inte! Jag har väl aldrig sett på maken till märklig utväxt på den sortens grönsak. Ett par ekivoka morötter har jag visserligen dragit upp ur lådan i år, men de var rena söndagsskoleexemplaren jämfört med vad du odlar ;o)

  Den här torkan i sommar är för besvärlig. Ifjol var det myrorna som tog livet av mångt och mycket, men i år är det bristen på vatten ovanifrån. Hur mycket som helst nänns jag inte sprätta runt mig via slang heller, så det finns en del saker som tagit rejält med stryk.

  Det låter betryggande att du inte känner dig mogen för att gå i barndom igen i djurparken! Fortsätt på den linjen :o)

  SvaraRadera