söndag 25 augusti 2013

På södra ÖlandVi tar en sväng till södra delen av ön ibland. Hela Öland är drygt 14 mil långt så det rör sig inte om några större avstånd, men det är lite annorlunda på den halvan. Ett utpräglat odlingslandskap med gammal bebyggelse i form av radbyar, så vackert och dessutom utsett till ett av våra Världsarv. Det är också den äldsta delen av Öland. "Min" halva av ön reste sig ur havet betydligt senare. För övrigt arbetar jag intensivt just nu med årets upplaga av boken "Öländsk Bygd" och idag har jag den första träffen med redaktionskommittén. Jag har fått in mer material än vad vi egentligen har utrymme till. Flera sidor betyder ökade tryckkostnader och ett högre pris på boken, vilket inte heller är bra. Vi får se hur vi ska lösa det! (De bloggar som är populärast har mycket bilder och lite text, idag blev det tvärtom hos mig!)


3 kommentarer:

 1. God morgon, så intressant om Öland. Det du berättar. Ölands bygd kommer vem som helst att
  kunna köpa den, eller är det bara för Er förening ? Tack för rådet angående min Lyckliga Lotta , men tyvärr för sent. Den gick
  hädan ha, ha kan man säga i lördags. Jag trodde den torkat ur, så jag hällde på mer
  vatten så hon drunknade nog. det var lite
  tråkigt för jag hade fått den av en gammal
  sonhustru. Det höll inte liksom med min son,
  men hon och jag har hållit vår kontakt i alla år. Men hon bor i Vilhelmina, men bilar förbi varje sommar när hon bilar ner till Göteborg.
  Då kommer hon alltid till mig.
  ja hon och jag gjorde aldrig slut, men så kan det bli- kram från Hajan

  SvaraRadera
 2. Intressant med en bok om Ölands bygd! Ännu mer kul att se alla dina bilder nu när vi bekantat oss lite med både södra och norra delen av ön! Vi undrade lite över de intressanta stenpelarna och formationerna alldeles vid stranden på norra udden,vid Långe Erik, vad symboliserar de och vem har gjort dem? Vi blev nog lite förälskade i Öland hela familjen:)
  Ha en fin söndag!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Måste göra en utflykt till södra Öland nästa år. Det var väldigt längesen jag var där, säkert 15 år sen. Eftersom dottern bor på norra Öland blir det ju mest utflykter däromkring.
  Kram/Ingrid

  SvaraRadera