tisdag 20 augusti 2013

Amiralerna är här

Jag har gått här och spanat och väntat. De borde komma nu, amiralerna, de vackra, stora fjärilarna. Och så plötsligt fanns de där. 6-7 amiraler fladdrade runt bland de övermogna, halvjästa plommonen på marken och stack ner sin långa snabel på de ställen där det var tillräckligt mjukt. Ju ruttnare desto godare! Amiralfjärilen tillhör södra Europa men en del flyttar till sydligaste Sverige under våren och en del unga exemplar kan komma hit på höstkanten. De som inte packar och drar tillbaka söderut innan vintern kommer överlever knappast här. Då ska de ha stor tur och hitta det perfekta övervintringsstället.


6 kommentarer:

 1. Å jag väntar på att svansarna ska börja kalasa på rönnbären utanför mitt fönster men kanske det blir trastarna som äter upp dem i år igen...den som lever får se!
  Idag skiner solen här och vi ska ut på stan och "röja" lite med en fika och frugan var sugen på lite loppis men jag sätter mig på nå fik å väntar in henne och läser istället...
  Hoppas också bilen ska bli klar endera dagen...och att man slipper sånt strul som varit framöver med både bil och firma...det visar sig...
  Ha en fin dag på därnere på ön!
  Steffe

  SvaraRadera
 2. Jag har inte sett en enda amiral i år ännu. Hoppas att de kommer snart, för de är så vackra. Kommer de inte, får jag väl glädja mig åt dina bilder av dem i alla fall.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Och jag som trodde att ni hade besök av militär :)
  Fina fjärilar !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 4. Åh men du det är sann lycka..en Amiral är värd att vänta på..så galet fin. Mmmm visst är det så att man går o väntar..om man vet vad som lockar dem är ju oddsen rätt goda att det kommer till slut.

  På Gotland fanns Makaonfjärilen...den är ju också rätt majestätisk..svårfångad på bild dock.

  SvaraRadera
 5. Vad man lär sig på bloggen - detta om amiralsfjärilarna hade jag ingen aning om. Men så finns de väl inte här uppe i norr heller!
  Kram/Ingrid

  SvaraRadera
 6. igår tisdag kom Admiralen. i varmaste solsken satt han/hon kalasade på ruttna vindruvor

  margareta

  SvaraRadera