söndag 14 juli 2013

Alla var där
Jag var på premiär i går kväll. En så rolig teaterföreställning, säkert betraktad som ganska fräck och ekivok när den hade premiär i slutet av 1800-talet. Oscar Wilde var kontroversiell när han levde, som många dåtida konstnärer och han satt till och med i fängelse en tid för sina homosexuella kontakter. The Importance of Being Earnest heter pjäsen som en grupp amatörer här på Norra Öland har arbetat med hela vintern. Amatörer förresten, många inklusive regissören kände vi igen från bland annat uppsättningen av Jesus Christ Super Star för ett par år sedan. Den här versionen av Oscar Wildes pjäs var dessutom översatt från engelskan av Åke Axelsson, deckarförfattare som bor här och en rad lokala anspelningar gjorde teaterstycket ännu roligare. Som sagt, nästan alla var där igår och resten kommer i kväll när den andra föreställningen ges. Jag hade tänkt att mycket diskret ta några bilder med min minsta kamera men upptäckte för sent att batteriet var slut. Det blir några bilder av min granne Hacke istället.

5 kommentarer:

 1. En på fejan som fotat en hacke som var handtam...det började med talgoxar som åt ur hennes hand och hacke ville inte vara sämre...häftigt!!
  Ha en härligt söndag...här är mulet...det hänger regn i luften...får se om vi klarar oss hela dagen...får se om vi orkar masa oss iväg en sväng...annars blir det hemmadag med en rabarberpaj...ojojoj...men i alla fall...jag har gått ner nåra kilon nu...vägde 93,5 för ett par, tre veckor sen...nu är jag nere på 89,6 i morse...frukt i veckorna och mindre matportioner helgerna är det som gäller nu...fortsättning följer med kämpa på!!! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Hacke duger bra! Jag brukar ha dem här också på vintern och de ser så roliga ut när de sitter där på talgbollarna och använder stjärten som stöd.

  Så trevligt med teater! V 30 ger Opera på Gotland Hans och Greta av E.Humperdinck på Rondo i Klintehamn och det ska jag givetvis gå och se.

  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Oscar Wilde ja han har sagt en hel del den mannen jag har en del ordspråk som jag lever efter..som den gode Mr Wilde lär har författat. :)

  Så kul det är med sådana tillställningar..och din grannes Hacke här är ju så pass grann att titta på.

  SvaraRadera
 4. när du skrev om föredraget vid Böda hamn om
  regalskeppet Mars,gogla jag på det. och skrev själv om det i min blogg. Men vet Du i går på TV var det ett stort reportage om det.
  Tänk vad Du sätter igång lilla vän.
  Vilka fina fåglar, du har med
  kram från Hajan

  SvaraRadera
 5. Riktigt fina bilder på Hacke! Kul att det blev en trevlig teaterkväll!
  Ha en trevlig söndag!
  Kram

  SvaraRadera