torsdag 11 juli 2013

Constance Spry

Constance Spry - kanske vackrast av alla

Crown Princess Margarete

Eglantyne har trasslat in sig i oxbärsbusken

En av de gamla klätterrosorna

Det är verkligen rosornas år i år! I min trädgård blommar Constance Spry och de övriga damerna överdådigt och ingen ohyra syns till. På min grannes husvägg sprider hennes New Dawn ut sig alldeles överväldigande, jag bara måste stanna till och njuta lite varje gång jag passerar. Till och med de gamla kläng- och rabattrosor som fanns här när vi köpte huset och som då inte fått någon skötsel under flera år, har ryckt upp sig och ser nästan ut som under deras storhetstid. I dag ska jag ha en lugn dag hemma (hahaha). Tror jag i alla fall, men jag måste förbereda så mycket som möjligt av kommande aktiviteter innan flera omgångar av gäster dyker upp.

4 kommentarer:

 1. Underbart vackra rosor, Constance Spry är sagolikt vacker! Tyvärr får jag inga blommor på min i år då den frös ner under vintern! Tusen tack för de fina tips jag fick från dig, vi ser verkligen fram mot vår dag på ön:))
  Ha en skön dag!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Vackra helst doftande rosor kan man aldrig få för mycket av (säger jag som aldrig skulle ha något taggigt i trädgården)!

  SvaraRadera
 3. Haha! Preciis samma sak som Susie har jag sagt en gång i tiden: inga stickiga saker i min trädgård. Men som det kan gå, så är jag nu på god väg att bli en riktigt rostok :o)

  Och visst är det ett rosår i år! Bortsett från min 'New Dawn'. Hon vill inte alls den här sommaren, men har å andra sidan ingen ohyra som tär ännu mer på henne. Så nästa år kanske..?

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska rosor du har Kerstin! Det är visst rosår i år. Vi var på en rundvandring i trädgårdsföreningen och deras rosarium i veckan...ja vackert är bara förnamnet! Ska bli spännande att se hur våra 4 rosor mår på Öland!

  SvaraRadera