onsdag 3 juli 2013

Blött i gräset

Lill Lindfors efter en regnskur

Vinskörden börjar växa på sig

Vinlöven ser riktigt goda ut! Vindolmar kanske?

Rosarium Uetersen heter denna klätterros

Vi fick lite regn i går kväll. Precis lagom mycket för att hålla liv i grönskan ytterligare några dagar. Jag tog en sväng i trädgården precis när regnet hade upphört. Skönt att bara behöva vattna inne i växthuset. Därinne börjar vindruvsklasarna peta mig i huvudet och ibland får jag ta till saxen och kapa de långa rankorna som växer med blixtens hastighet. Jag hade tänkt ställa ut min korgstol där för att kunna sitta och njuta av växtligheten, men det ser ut att bli trångt bland physalis och tomater. Nu ska jag strax ner till hamnen och lyssna till sommarens första morgonföredrag. Lillemor Högerås, psykoterapeut, ska berätta lite från sitt intressanta yrkesliv.

2 kommentarer:

 1. jaså du har också physalis deen tycker jag är så trevlig. tyvärr har jag ine mångaa klaser vindruvor i år, vet ej varför. Har aldrigförssökt med vinddolmar! borde funka!

  mw

  SvaraRadera
 2. Men oj, så mycket druvor det blir! På mina utomhusodlade vinstockar (nåja, inte direkt stockar ännu då, men i alla fall) finns det inte ett blomanlag än så länge. Fast det är kanske lite tidigt att förvänta sig sånt, när de nu faktiskt inte har mer än ett par år på nacken.

  Bara de växer till sig lite mer ska jag faktiskt börja nypa blad från dem, för såna där små vinbladsdolmar är såå goda! Åtminstone var de turkiska dolmarna jag en gång fick mig till livs det, så det kan vara värt att försöka göra egna.

  Hoppas föredraget var intressant och att det höll tätt uppifrån!

  SvaraRadera