söndag 21 juli 2013

Öppen trädgårdI går tog vi med oss våra gäster och åkte på trädgårdsbesök. Det var öppen trädgård några mil härifrån och jag visste från tidigare besök att det är väl värt resan dit. Nu blommade rosor och clematis, dagliljor och andra perenner och till och med fårhuset och ladan hade väggarna täckta av frodiga klätterrosor. Trädgården är indelad i många olika rum och det finns både lusthus och damm med en liten bäck med stenbro över. Att skapa en oas på det i sig så vackra Öland är en bedrift. Det är inte lätt att överträffa naturen här.

4 kommentarer:

 1. Det är så trevligt med trädgårdsbesök!
  Man blir onekligen imponerad över allt arbete som läggs ner för att ska de små paradisen.

  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Jag älskar att besöka andras trädgårdar och se hur fint dom har gjort - och jag har hitintills ALDRIG varit i en trädgård som inte har något jag vill ta efter! *fniss*
  Idag sitter jag på altanen i skuggan och pustar. Det är fruktansvärt varmt och det fläktar inte heller, så jag är evinnerligen tacksam över att det inte var det här vädret igår. Det enda jag gör är att vattna, men nu har brunnsvattnet tagit slut för dagen så det blir kommunalt både med kanna och med spridare. Är tvungen, en del saker slokar faktiskt!!

  SvaraRadera
 3. Där såg det fint och frodigt ut. Ingen torka på er ö ..?

  Är det runda bordet gjort av en gammal kvarnsten? Ett sånt skulle jag inte tacka nej till, under förutsättning att någon annan såg till att det kom på plats (och på millimetern som jag vill ha det).

  Den där rosa dagliljan var läcker. Den skulle jag inte heller tacka nej till!

  SvaraRadera
 4. vilken fin trädgård, den vill jag också se!

  SvaraRadera