tisdag 26 mars 2013

Alla dessa timmar...





...som vi ägnar åt att leta efter papper, kläder,hushållsredskap eller annat som är totalt försvunnet. Nu handlade det om påsksakerna. De maffiga 60-talsljusstakarna i lysande orange färg gick bra att hitta liksom de äggiga ljusmanschetterna, som är så brandfarliga att vi får ta bort dem varje gång vi ska tända ljusen. Godiskorgen, inköpt på Madeira för 25 år sedan visste jag också var jag hade och träkycklingarna och äggen till påskriset låg där de skulle. Men sedan började eländet! Porslinshönan var på rymmen! Jag letade. Gubben letade. Jag såg den alldeles nyligen, sa jag. Men vad hjälper det. Varje skåp i huset granskades noga flera gånger. Till slut, längst ner i ett skåp, bakom glöggvärmaren och midsommarvaserna låg hon och tryckte. Vi torkade svetten ur pannorna. Påsken är räddad!






4 kommentarer:

  1. Men duuu, vicken cool påskhöna!! Me like!!

    Ibland kommer jag på mig själv med att fundera på hur många timmar av sin korta levnad man egentligen lägger ner på att leta efter saker. Och hur många av dem som åtgår till sökandet efter saker man de facto inte längre har i sin ägo; såna som för åratal sedan fått vandra vidare, men som glömdes rensas bort från hjärnkontorets dammiga arkiv. Kanske lugnast att inte veta..? Det finns nog tillräckligt många andra saker att deppa ner sig för.

    SvaraRadera
  2. Det var väl tur att ni hittade den fina påskhönen!

    Jag var ute i förrådet och hade en liten inventering igår och nu hänger påskmobilen på plats och de tre små påskkärringarna flyger så glatt i köksfönstret.

    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. Hi there, I found your web site by way of Google even as
    looking for a similar topic, your web site got
    here up, it looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

    Hello there, just changed into alert to your blog through Google, and located that it is truly
    informative. I'm gonna be careful for brussels. I'll appreciate for those who continue this in future.
    A lot of folks will probably be benefited from your writing.

    Cheers!

    Stop by my blog :: purchase hcg

    SvaraRadera
  4. Jag undrar ibland på hur många timmar av mitt liv som jag letar efter saker åt min man. Han brukar ofta inleda (och ofta avsluta) sitt sökande med att fråga om jag sett det eller det. Om han nu skulle börja leta så är det ytterst sällan han hittar något så då får jag rycka in och hittar i regel saken på den plats han nyss letade på.

    Tur att hönan kom tillrätta så fin som hon är.

    SvaraRadera