lördag 30 mars 2013

Påskafton

Det är ungefär som att jämföra bilden på en förpackning med lökar med det som sedan kommer upp i rabatten. Min påskliljebild är tagen i trädgården förra påsken och tittar jag på samma ställe i år sticker det upp några köldnupna gröna bladspetsar. Det är allt! Nu ska jag inte deppa över det. De kommer säkert att blomma fint till Valborg eller pingst. Den som väntar på något gott.... Medan jag väntar på att blomsterprakten ska komma igång kan jag istället njuta av färgerna på tuppen och hönan som jag hittade i mitt bildarkiv. Glad påskafton på er från ett Öland med plusgrader men också kalla vindar från havet.

4 kommentarer:

 1. Härliga foton från förra året. Nu väntar vi på lite varmare vindar. Önskar en fortsatt GLAD PÅSK ! Marie

  SvaraRadera
 2. Mina lökar vi infarten - som är ganska många - syns inte ens! så visst blir man lite deppad att den efterlängtade våren ALDRIG verkar komma. Det blir förmodligen ingen i år!! :-(
  Risken är väl i alla fall att den blir jättekort och att sommarvärmen kommer direkt. Inte så kul, för man vill ju njuta av sina vårväxter ett bra tag och inte bara några få dagar!!!
  Trevlig fortsättning på Påsken
  Susie

  SvaraRadera
 3. Hos mig är det precis som hos Susie, inte en tillstymmelse till påskliljegrönt där ute. Allt som hittills vågat titta upp är några vilsekomna snödroppar, that's it.

  Kyligt är det också, även om solen skiner. Fast en långpromenad ska det bli för den skull! Det blir MITT sätt att fira påskafton. Det och en bit mikrovärmd, fabrikstillverkad hästlasagne, haha!

  Trevlig fortsättning på veckoslutet!!

  SvaraRadera
 4. Fina hönor du har!
  Vi hade också höns förr, men bara Vit leghorn, men grannen hade dvärghöns och de var hur söta som helst.

  Här är det mulet och blåsigt och det ska bli snö. Jag ska ta en kort promenad till Konsum för att köpa bröd. Det fanns inget färskt när jag var där senast. Jag får väl ge mig iväg omgående så att jag slipper bli översnöad.

  Ha en GLAD PÅSK!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera