onsdag 6 mars 2013

Trollskogen igen

Före detta järnväg, numera gångbro

"Hållplats" där man kan njuta av utsikten...

...över hela Grankullaviken och fyren Långe Erik längst bort

Trollskogen med Naturum och Ölands nordöstra udde besöker jag nästan varje vecka. Den här gången gick jag på den uppbyggda gångbron som bitvis går samma sträckning som järnvägen en gång i tiden. Det var ingen persontrafik även om en och annan ölänning kunde få gratisskjuts ibland för att slippa gå långa sträckor. Nej, de här spåren gick mellan sågverken och vattnet där båtar tog över transporten av virke till fastlandet. Numera sköter stora timmerbilar om transporterna när Sveaskog avverkar i Böda Kronopark och här uppe i Trollskogen är det naturskyddat område och inga träd får fällas.


3 kommentarer:

 1. Godmorgon Kerstin! Hur är det med dig? Har du lyckats parera vinter-vår förkylningarna? Här höll vi ut rätt länge men nu är jag inne på andra vändan. Men, men redan sol ute och efter symaskinen gått varm en stund så väntar stranden. Nu har Charlie vaknat riktigt till liv efter att ha blivit sövd framåt kväll igår. Trollskogen är fin kan undras om man kan trolla där (vet du varför den heter så). Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Här på Gotland har man gjort om delar av den gamla järnvägsbanken till en rid- och körled. Hovleden heter föreningen som driver verksamheten.

  Den där "hållplatsen" såg mysig ut!

  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Underbara trollskogen, full av blåbär, och många minnen! Får nog ta mig dit till sommaren, ligger skeppsvraket kvar? Eller ligger det kanske längre ner? Ha en skön söndag!

  SvaraRadera